Ιάπωνας φοιτητής ντύθηκε Βολόντιμιρ Ζελένσκι για την αποφοίτησή του

Κατά την τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών του Κιότο, επιτρέπεται στους φοιτητές να φορούν ό,τι θελήσουν.
twitter

Ένας φοιτητής πανεπιστημίου στην Ιαπωνία ντύθηκε Βολόντιμιρ Ζελένσκι για την τελετή αποφοίτησής του.

Ο άνδρας φόρεσε την εμβληματική πράσινη μακρυμάνικη μπλούζα του Ουκρανού προέδρου και ασορτί παντελόνι και είπε στο ιαπωνικό δίκτυο Yomiuri ότι χρειάστηκε τρεις μήνες για να αφήσει τα γένια του.

Η φορεσιά του αποτελεί μέρος μιας ιδιαίτερης παράδοσης στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών της πόλης του Κιότο, που επιτρέπεται στους φοιτητές να φορέσουν ό,τι θέλουν.

Τα προηγούμενα έτη, φοιητητές ντύθηκαν από Pokémon μέχρι Ιησούς Χριστός πριν λάβουν τα πτυχία τους στο πανεπιστήμιο.

Ο φοιτητής, ο οποίος έχει αναγνωριστεί μόνο ως ”Αμίκι” στο Twitter, είπε στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ότι ντύθηκε ως τον Πρόεδρο της Ουκρανίας για να δείξει αλληλεγγύη στη χώρα μετά την εισβολή της Ρωσίας.

«Από τον Δεκέμβριο, όταν ξεκίνησα να αφήνω τα γένια μου, μου είπαν ότι μοιάζω στον Πρόεδρο Ζελένσκι», είπε στο Yomiuri.

Ο απόφοιτος έφερε μαζί του επίσης πινακίδες με μηνύματα υποστήριξης και αποσπάσματα από την ομιλία του προέδρου Ζελένσκι στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο.

Η φετινή τελετή αποφοίτησης ήταν η πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια που φοιτητές από το πανεπιστήμιο παρευρέθηκαν αυτοπροσώπως, λόγω της πανδημίας.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή