Ιερή αναδίπλωση: Εκκληση Ιερώνυμου στους Μητροπολίτες να τηρήσουν τα μέτρα της Πολιτείας

Με τον προβλεπόμενο αριθμό πιστών και χωρίς τελετές ρίψης Σταυρού τα Θεοφάνεια της πανδημίας.
Eurokinissi

Σε «ιερή αναδίπλωση» προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, αναφορικά με το ζήτημα του εορτασμού των Θεοφανείων, μετά την κόντρα που ξέσπασε με την κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής της Ιεράς Συνόδου απέστειλε το απόγευμα της Τρίτης επιστολή προς τους Μητροπολίτες, από τους οποίους ζητά την αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών με την παρουσία καθορισμένου αριθμού πιστών κατά την αυριανή εορτή των Θεοφανείων.

Οπως έχει αποφασίσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ο καθαγιασμός των υδάτων θα τελεσθεί εντός των ιερών ναών και δεν θα πραγματοποιηθούν λιτανείες, πομπές ή και τελετές ευλογίας των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Θέλοντας να δώσει το καλό παράδειγμα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών αποφάσισε να μην κάνει χρήση της σχετικής εξουσιοδότησης, την οποία έλαβε από την Ιερά Σύνοδο, και να μη μεταβεί σε οποιοδήποτε θαλάσσιο χώρο.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος, έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι του Θεού και των ανθρώπων, όπως έπραξε από την αρχή της πανδημίας συμπορεύεται με την Πολιτεία στον αγώνα για την προστασία της δημόσιας υγείας, δίνει το θετικό παράδειγμα τήρησης των υγειονομικών μέτρων και παραμένει αρωγός στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η Ελληνική Πολιτεία ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις από την πανδημία στην ζωή των ανθρώπων του Τόπου μας» τονίζει η σχετική ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Είναι απαραίτητη, όσο ποτέ άλλοτε, ιδίως σ’ αυτές τις κρίσιμες για την Πατρίδα μας στιγμές, η διαρκής, ανοικτή και ειλικρινής συνεργασία και επικοινωνία Εκκλησίας και Πολιτείας και μάλιστα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Η επικοινωνία Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου μόνο καλούς καρπούς για το Εθνος μπορεί να φέρει».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δημοφιλή