ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16/03/2020 13:39 EET | Updated 16/03/2020 13:54 EET

Ιερώνυμος προς Τσίπρα: Ευθύνη της πολιτείας το κλείσιμο των εκκλησιών

Σύμφωνα με πληροφορίες στην συζήτησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αρχιεπισκοπος εμφανίστηκε βαθιά προβληματισμένος.

Eurokinissi

Ευθύνη της πολιτείας είναι η αναστολή της λειτουργίας των ναών, σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Αλέξη Τσίπρα κατά την σημερινή τους τηλεφωνική επικοινωνία.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι αποφασισμένος να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην συζήτησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αρχιεπισκοπος εμφανίστηκε βαθιά προβληματισμένος αλλά και αποφασισμένος να αναλάβει την ευθύνη που ωστόσο θεωρεί ότι έπρεπε προ πολλού να είχε αναλάβει η πολιτεία, δηλαδή να ανακοίνωνε την αναστολή λειτουργίας για όλες τις θρησκευτικές τελετές, όχι μόνο των ορθοδόξων εκκλησιών.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενθάρρυνε τον Αρχιεπίσκοπο να λάβει πρωτοβουλίες ώστε η Εκκλησία της Ελλάδας να συμβάλλει με τη συμπεριφορά και το έργο της στην κοινή προσπάθεια όλης της ελληνικής κοινωνίας να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

 

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

 

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.