ΙΚΕΑ: Τέλος το κρυφτό πίσω από τα έπιπλα των καταστημάτων μας

Ομάδες διοργανώνουν μέσω Facebook κρυφτό στα καταστήματα της ΙΚΕΑ και η σουηδική εταιρεία προσπαθεί να τους κόψει τον βήχα.
Από το πάρτι γενεθλίων της μπλόγκερ που έκανε την αρχή το 2014.
Από το πάρτι γενεθλίων της μπλόγκερ που έκανε την αρχή το 2014.

Τον μπελά της έχει βρει τα τελευταία χρόνια η σκανδιναβική εταιρεία επίπλων και προϊόντων για το σπίτι, ΙΚΕΑ. καθώς δεν φαίνεται να σταματάνε οι προσκλήσεις μέσω Facebook για κρυφτό στα εκατοντάδες καταστήματά της σε όλον τον κόσμο. Πλέον, αναγκάστηκε να λάβει μέτρα.

Την αρχή φαίνεται πως είχε κάνει το 2014 η μπλόγκερ από το Βέλγιο Ελίζε Ντε Ρικ, συντονίζοντας μια συνάντηση για κρυφτό σε κατάστημα κοντά στο σπίτια της, για να γιορτάσει με αυτό τον τρόπο τα τριακοστά της γενέθλια. Η εταιρεία εκμεταλλεύτηκε την απήχηση που είχε και ενθάρρυνε το εν λόγω παιχνίδι παρέχοντας μάλιστα πλήρη υποστήριξη, βάζοντας επί πλέον προσωπικό και προσφέροντας ασφάλεια στη διοργάνωση. Όμως, ήθελε να γίνει μια φορά. Δεν προέβλεψε ότι θα γίνει μάστιγα.

Πέντε χρόνια μετά, προσπαθεί να επικοινωνεί με τις ομάδες που διοργανώνουν το δημοφιλές παιδικό παιχνίδι στα καταστήματά τους, εξηγώντας το λογικά: «Είναι επικίνδυνο, θα έχουμε τραυματισμούς».

Εκείνοι, όμως, δεν το πήραν ποτέ σοβαρά υπόψιν τους. Στις αρχές του 2015, περίπου 32.000 άνθρωποι είχαν δηλώσει συμμετοχή μέσω Facebook για κρυφτό στο κατάστημα του Eindhoven. Δεκαεννιά χιλιάδες άνθρωποι, δήλωσαν αντίστοιχα συμμετοχή για το κατάστημα του Άμστερνταμ ενώ 12.000 στην Ουτρέχτη. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι εντελώς σαφές γα το πόσα τέτοια παιχνίδια έχουν πραγματοποιηθεί, το «κρυφτό στην ΙΚΕΑ» έχει γίνει τάση όπως φαίνεται από τα αμέτρητα βίντεο στο Youtube όπου «ενήλικες» φαίνονται να παίζουν ανεπίσημα.

Αυτή την εβδομάδα οι Αρχές της Γλασκόβης, ανέπτυξαν πλάνο «καταστολής» για παιχνίδι περίπου 3.000 ατόμων στο ΙΚΕΑ της πόλης. Υπάλληλοι της εταιρείας εντόπισαν τη διοργάνωση στο Facebook και κάλεσαν την αστυνομία που απέτρεψε τους επίδοξους παίκτες. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι «θέλουμε να γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι είναι ασφαλείας και αυτό είναι δύσκολο εάν δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται».

Δημοφιλή