ΔΙΕΘΝΕΣ
02/03/2021 07:16 EET

Ιρλανδία: Εκπαιδευτής ποζάρει πάνω σε νεκρό άλογο ενώ μιλάει στο κινητό

Μετά προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ένας από τους κορυφαίους προπονητές αλόγων της Ιρλανδίας, καταγράφηκε από τον φωτογραφικό φακό, να κάθεται πάνω σε ένα νεκρό άλογο, χαμογελώντας και κάνοντας το σήμα της νίκης.

Η συγκλονιστική εικόνα του Γκόρντον Έλιοτ έκανε τον γύρο του Twitter, με την Αρχή Ιπποδρομιών της Ιρλανδίας, (Irish Horseracing Regulatory Board) να ξεκινάει άμεσα έρευνα για το περιστατικό.

Ο Γκόρντον Έλιοτ μετά την κατακραυγή που προκάλεσαι η φωτογραφία, ζήτησε συγγνώμη και προσπάθησε να δικαιολογήσει την ανάρμοστη συμπεριφορά του, λέγοντας ότι έκατσε πάνω στο νεκρό άλογο γιατί χρειάστηκε να μιλήσει στο κινητό του.

«Καταρχάς, ζητώ συγγνώμη για την όποια προσβολή προκάλεσε αυτή η φωτογραφία και μπορώ κατηγορηματικά να δηλώσω ότι η ευημερία κάθε αλόγου υπό τη φροντίδα μου είναι υψίστης σημασίας».

«Το άλογο πέθανε από καρδιακή προσβολή την ώρα της προπόνησης. Στεκόμουν από πάνω του περιμένοντας βοήθεια για να το μεταφέρουμε εκτός πίστας, όταν δέχθηκα κλίση στο κινητό και ασυναίσθητα έκατσα πάνω του. Μόλις άκουσα κάποιον από την ομάδα να μου φωνάζει, του έκανα νόημα να περιμένει μέχρι να τελειώσω την συνομιλία».

Όπως ανακοίνωσε η Αρχή Ιπποδρομιών της Ιρλανδίας, «Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντίδραση του Οργανισμού Βρετανικών Ιπποδρομιών που υπδέχτηκε θετικά τις ενέργειες της Αρχή Ιπποδρομιών της Ιρλανδίας, χαρακτηρίζοντας την φωτογραφία «σοκαριστική».

««Ελπίζουμε οι ιρλανδικές αρχές να επιβεβαιώσουν γρήγορα πώς φτάσαμε σε αυτή την σοκαριστική εικόνα. Ο σεβασμός στα άλογα είναι θεμελιώδης αξία του αθλητισμού μας, σε αντίθεση με την εντύπωση που προκαλεί η συκεκριμένη φωτογραφία. Η Αρχή Ιπποδρομιών της Ιρλανδίας μας έχει διαβεβαιώσει ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και ότι θα μας κρατήσει ενήμερους με όλες τις νέες πληροφορίες».