Ισπανία: Η τρομακτική στιγμή που όρκες επιτίθενται σε ιστιοφόρο (βίντεο)

Η αγέλη έσπασε το πηδάλιο και τρύπησε το κύτος αφού εμβόλισε το ιστιοφόρο Mustique που κατευθυνόταν προς το Γιβραλτάρ.
.
.
Youtube

Αυτόπτης μάρτυρας που επέβαινε σε ιστιοπλοϊκό σκάφος κατέγραψε τη στιγμή που μια ομάδα φαλαινών-δολοφόνων επιτέθηκε στο σκάφος τους στα ανοικτά των ακτών της νότιας Ισπανίας αργά την Τετάρτη (24/5) και μέσα στην Πέμπτη (25/5), σε μια από τις δεκάδες παρόμοιες επιθέσεις φαλαινών-ορκών που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής φέτος στις ισπανικές και πορτογαλικές ακτές.

Η αγέλη έσπασε το πηδάλιο και τρύπησε το κύτος αφού εμβόλισε το ιστιοφόρο Mustique που κατευθυνόταν προς το Γιβραλτάρ, αναγκάζοντας το τετραμελές πλήρωμά του να επικοινωνήσει με τις ισπανικές αρχές για βοήθεια, δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής υπηρεσίας ναυαγοσωστικής.

Το βίντεο αυτόπτη μάρτυρα δείχνει τις όρκες να εμβολίζουν το σκάφος ενώ το πλήρωμα προσπαθεί να τις τρομάξει κάνοντας θόρυβο.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα GTOA, η οποία παρακολουθεί τους πληθυσμούς του υποείδους της ιβηρικής όρκας, το περιστατικό ακολουθεί τουλάχιστον 20 αλληλεπιδράσεις μόνο αυτόν τον μήνα στα Στενά του Γιβραλτάρ μεταξύ μικρών σκαφών και των άκρως κοινωνικών θηρευτών. Το 2022 αναφέρθηκαν 207 αλληλεπιδράσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της GTOA.