ΔΙΕΘΝΕΣ
21/02/2019 22:56 EET

Ισπανία: Μία γυναίκα πέθανε και 28 άτομα αρρώστησαν αφού έφαγαν σε εστιατόριο με αστέρι Michelin

Δεν έχει διαπιστωθεί πού οφείλονται οι δηλητηριάσεις.

MarianVejcik via Getty Images

Μία γυναίκα πέθανε και άλλοι 28 πελάτες αρρώστησαν μετά από γεύμα σε εστιατόριο με αστέρι Michelin στην Ισπανία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η γυναίκα είχε πάει στο εστιατόριο RiFF στη Βαλένθια με τον σύζυγο και τον γιο της, 12 ετών, οι οποίοι παρουσίασαν διάρροια και εμετούς. Το εστιατόριο παραμένει κλειστό ενώ οι αρχές διερευνούν το ακριβές αίτιο του τραγικού περιστατικού.

Το RiFF, που έχει ένα αστέρι Michelin και περιγράφεται ως εστιατόριο που προσφέρει «καινοτόμα κουζίνα», ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες του.

Αξιωματούχοι των αρχών αναζήτησαν και βρήκαν 75 άτομα που είχαν φάει στο εστιατόριο μεταξύ της 13ης και της 16ης Φεβρουαρίου, και διαπίστωσαν πως 29 είχαν υποστεί τροφική δηλητηρίαση, περιλαμβανομένων τριών οικογενειών. Μεταξύ αυτών ήταν και μια 46χρονη γυναίκα, η οποία έφαγε με την οικογένειά της το βράδυ του Σαββάτου και πέθανε στο σπίτι της τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Εκπρόσωπος της αρμόδιας τοπικής αρχής είπε στο BBC News πως τη Δευτέρα έγινε έρευνα στο RiFF αλλά δεν διαπιστώθηκε κάποιο προφανές αίτιο. Δείγματα κάποιων εκ των πιάτων που σερβιρίστηκαν έχουν αποσταλεί στο Εθνικό Τοξικολογικό Ινστιτούτο για ανάλυση, όπως έγινε γνωστό. Κάποια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για δηλητηριάσεις που οφείλονται σε μανιτάρια, αλλά αξιωματούχοι των αρχών είπαν πως περιμένουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων πριν ξεχωρίσουν κάποιον συγκεκριμένο συστατικό.