ΔΙΕΘΝΕΣ
21/11/2019 19:14 EET

Ισραήλ: Απαγγελία κατηγοριών για διαφθορά σε βάρος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου

Εντείνεται η αβεβαιότητα όσον αφορά στο πολιτικό αδιέξοδο.

ASSOCIATED PRESS

Ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για διαφθορά την Πέμπτη, εντείνοντας την αβεβαιότητα ως προς το ποιος θα τελικά ηγηθεί της χώρας, η οποία βρίσκεται σε πολιτικό χάος μετά από δύο άκαρπες εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στη χρονιά.

Ο γενικός εισαγγελέας, Αβιχάι Μάντελμπλιτ, ανακοίνωσε την απόφαση, την πρώτη του είδους της σε βάρος εν ενεργεία πρωθυπουργού του Ισραήλ, σε σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας πως οι κατηγορίες περιλαμβάνουν δωροδοκία, παραβίαση εμπιστοσύνης και απάτη.

Ο Νετανιάχου, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες σε τρεις υποθέσεις διαφθοράς, δεν υποχρεούται από νομικής άποψης να παραιτηθεί μετά την απαγγελία των κατηγοριών.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είναι ύποπτος για αποδοχή δώρων αξίας 264.000 δολαρίων, τα οποία, σύμφωνα με εισαγγελείς, περιελάμβαναν πούρα και σαμπάνια, από μεγιστάνες, και για χάρες στο πλαίσιο φερόμενων αιτημάτων για καλύτερη κάλυψη από την μεγαλύτερη εφημερίδα του Ισραήλ, Yedioth Ahronoth, και την ιστοσελίδα Walla.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost