ΥΠΕΞ: Ασφαλείς οι 150 Έλληνες προσκυνητές στους Άγιους Τόπους - Σύντομα ο επαναπατρισμός τους

Ο ισραηλινός στρατός εκκενώνει ισραηλινούς οικισμούς στην περιοχή των συνόρων με τη Γάζα.
via Associated PressΜε ανησυχία παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Ισραήλ, οι συγγενείς των 150 Ελλήνων προσκυνητών που βρίσκονται στους Αγίου Τόπους, οι οποίο είναι όλοι ασφαλείς.

Το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί τους δίνοντας τους οδηγίες να παραμείνουν στα ξενοδοχεία τους και με την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ.

Όπως ενημερώνει το υπουργείο Εξωτερικών, ήδη έχει καταγραφεί ο συνολικός αριθμός των Ελλήνων επισκεπτών και δρομολογούνται άμεσα οι διαδικασίες για την ασφαλή μετακίνησή τους στο αεροδρόμιο και τον επαναπατρισμό τους.

Παρότι το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ παραμένει ανοικτό η Aegean έχει διακόψει τα δομολόγια για 48 ώρες, ωστόσο υπάρχουν πτήσεις από Ελλάδα προς Ισραήλ καθώς πολλοί Ισραηλινοί που κάνουν διακοπές στη χώρα μας κλήθηκαν έφεδροι και ειναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν στις μονάδες τους.

Εκκενώνονται ισραηλινοί οικισμοί στα σύνορα με τη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός εκκενώνει ισραηλινούς οικισμούς στην περιοχή των συνόρων με τη Γάζα, μετά την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

Χιλιάδες άνθρωποι θα μεταφερθούν σε άλλα σημεία του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ρίτσαρντ Χεχτ. Ο στρατός κήρυξε απαγορευμένη ζώνη την περιοχή γύρω από την παράκτια λωρίδα. Υπάρχουν ακόμα οκτώ σημεία στο νότιο Ισραήλ όπου ο στρατός κάνει έρευνες για πιθανούς επιτιθέμενους, δήλωσε ο Χεχτ. Ο φράκτης στη Λωρίδα της Γάζας παραβιάστηκε σε 29 σημεία, τα οποία τώρα ελέγχονται.

Ο Χεχτ δήλωσε ότι θα δοθούν οδηγίες στον πληθυσμό της Γάζας πριν από τις επιθέσεις σε στόχους της Χαμάς για να «αποφευχθούν οι παράπλευρες απώλειες».

Ωστόσο δεν θα υπάρξει εκκένωση, δήλωσε. «Θα τους πούμε να πάνε βόρεια, να πάνε νότια, να πάνε ανατολικά». Αναφορικά με πιθανή χερσαία επίθεση, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι. Τα συνοριακά περάσματα στη Γάζα καταστράφηκαν από τη Χαμάς, δήλωσε. «Δεν βιαζόμαστε να τα ξανοίξουμε».

Δημοφιλή