Ιταλία: Υπό έρευνα της οικονομικής αστυνομίας η πώληση της Μίλαν

Οι ιταλικές αρχές εξετάζουν την πώληση των «ροσονέρι» στη RedBird Capital, ύστερα από καταγγελία μετόχου μειοψηφίας για αδιαφανείς διαδικασίες.
ilbusca via Getty Images

Η Εισαγγελία του Μιλάνου εξετάζει την περυσινή πώληση της Μίλαν, ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στο αμερικανικό private equity fund RedBird Capital από το αμερικανικό fund Elliott, δήλωσε ιταλική δικαστική πηγή την Πέμπτη στο Reuters (26/1).

Επιβεβαιώνοντας προηγούμενες αναφορές ιταλικών μέσων ενημέρωσης, η πηγή είπε ότι η φορολογική αστυνομία της Ιταλίας ζητά έγγραφα από λογιστές και συμβούλους που εμπλέκονται στη συμφωνία, προσθέτοντας ωστόσο ότι κανένα συγκεκριμένο άτομο ή εταιρεία δεν τελεί υπό έρευνα, τουλάχιστον προς το παρόν.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, ANSA, η Guardia di Finanza, η οικονομική αστυνομία ερευνά την απόκτηση της Μίλαν από την Red Bird και έχει κατασχέσει έγγραφα σε πολλά γραφεία, αλλά όχι στα κεντρικά γραφεία των ροσονέρι.

Η έρευνα, η οποία περιστρέφεται γύρω από φερόμενη υπεξαίρεση, προέρχεται από καταγγελία της Blue Skye Financial Partners, ενός επενδυτή μειοψηφίας που κατέχει έμμεσο ποσοστό 4% στον σύλλογο της Serie A, πρόσθεσε η πηγή στο Reuters.

Η Blue Skye είχε κατηγορήσει προηγουμένως τον Έλιοτ ότι παραβίασε τα δικαιώματά του συμμετέχοντας σε συνομιλίες «κεκλεισμένων των θυρών» για την πώληση των επτά φορές πρωταθλητών Ευρώπης και αμφισβήτησε επίσης τη συμφωνία στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Έλιοτ, ο οποίος ανέλαβε τον σύλλογο το 2018, χαρακτήρισε τις νομικές ενέργειες της Blue Skye ως «επιπόλαιες και ενοχλητικές», που σημαίνει ότι πιστεύει πως δεν έχουν καμία λογική βάση στην πραγματικότητα ή στο νόμο.

Η Μίλαν, που πέρυσι κατάκτησε τον τίτλο της Serie A για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, είναι αυτή τη στιγμή δεύτερη στο πρωτάθλημα. Για πολλά χρόνια ανήκε στον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης και πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα