Ίγκι Ποπ: Κάπνισα ιστούς αράχνης για να μαστουρώσω

Οι ακραίες εμπειρίες του διάσημου ροκ καλλιτέχνη.

Είτε η μουσική του είναι το γούστου κάποιου είτε όχι, ο Ίγκι Ποπ είναι μια αδιαμφισβήτητα μεγάλη μορφή της punk και της rock γενικότερα. Η χαρακτηριστική φωνή και η σκηνική του παρουσία έχουν γράψει ιστορία, και οι συναυλίες του – χαρακτηριστικές και αντιπροσωπευτικές του «ροκ» τρόπου ζωής του- ήταν ανέκαθεν μοναδικές εμπειρίες. Τώρα, στα 72 του, ο τραγουδιστής των The Stooges, παραμένει «ροκ» μορφή- και έχει τη διάθεση και τη γνώση για να συζητήσει περαιτέρω, μεταξύ άλλων, για τις ακρότητες και τις υπερβολές στις οποίες επιδιδόταν παλαιότερα.

Μιλώντας στο The Jonathan Ross Show, ο Ίγκι Ποπ είπε, μεταξύ άλλων, πως κάποτε κάπνισε ιστούς αράχνης προσπαθώντας να μαστουρώσει, λέγοντας χιουμοριστικά πως «ξέρεις πως από κάπου πρέπει να αρχίσεις». Ωστόσο, δεν το συστήνει ως καλή ιδέα, λέγοντας πως «δεν ήταν μια ευχάριστη εμπειρία» και χαρακτηρίζοντάς την ως «σκληρή». Επίσης, αποκάλυψε πως μια φορά είχε βάλει τη γλώσσα του σε έναν μετασχηματιστή προσπαθώντας να «φτιαχτεί».

Πάντως, παρά αυτές τις ακρότητες, ο διάσημος καλλιτέχνης σχολίασε πως ποτέ δεν ξεπέρασε πραγματικά τα όρια. «Ο ψυχίατρός μου είπε τη δεκαετία του 1970 πως έχω φοβερή ισορροπία, φτάνω σε ένα σημείο και ξέρω πότε να γυρίσω».

Όσον αφορά στη σημερινή του ζωή, ο 72χρονος ροκ σταρ (κατά κόσμον Τζέιμς Νιούελ Όστερμπεργκ) ζει μια πολύ πιο ήρεμη ζωή, σχολιάζοντας πως στην καθημερινή του ζωή «είμαι πολύ συντηρητικός τύπος». Επίσης, μίλησε για την καριέρα του, αναφερόμενος ιδιαίτερα στη συνεργασία του με τον μεγάλο Ντέιβιντ Μπάουϊ, ενώ, όσον αφορά στην αντιπάθειά του για τις...μπλούζες, σχολίασε πως «δεν φοράω και πολλά ρούχα. Δεν μου αρέσει να περιορίζομαι με οποιονδήποτε τρόπο».