ΔΙΕΘΝΕΣ
22/10/2019 11:34 EEST | Updated 22/10/2019 11:34 EEST

Βασάνισε, σκότωσε και κατέγραψε την δολοφονία - Τον πρόδωσε όμως η φωνή του

Μια γυναίκα βρήκε στο δρόμο κάρτα μνήμης που περιείχε το βίντεο της δολοφονίας. Μόλις το είδαν οι αστυνομικοί κατάλαβαν αμέσως ποιός είναι ο δράστης.

ASSOCIATED PRESS
Ο Μπράιαν Σμιθ στο δικαστήριο την Δευτέρα στο Άνκορατζ, Αλάσκα.

Ο ύποπτος σε μια από τις μεγαλύτερες δολοφονίες στην Αλάσκα βρέθηκε όταν μια γυναίκα βρήκε το βίντεο του βασανιστηρίου του θύματος και το παρέδωσε στην αστυνομία. Η ξεχωριστή αγγλική του προφορά τον πρόδωσε.

Σύμφωνα με το Associated Press, μια γυναίκα στο Άνκορατζ βρήκε στο δρόμο μια κάρτα μνήμης που έφερε την ονομασία «Ανθρωποκτονία στο Μαριότ» και την πήγε στην αστυνομία. Αυτό που αντίκρισαν, ήταν ένα απάνθρωπο βίντεο βασανιστηρίων και έπειτα δολοφονίας μιας άτυχης γυναίκας.

Στο βίντεο ο άνδρας μιλάει με αγγλική προφορά που οι ντετέκτιβ συνέδεσαν με την φωνή του Στίβεν Σμιθ, ενός 48χρονου από την Νότια Αφρική, που τον είχαν ανακρίνει σε μια άλλη έρευνα ανθρωποκτονίας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Σμιθ, ο οποίος στην ανάκριση του Σεπτεμβρίου είχε αρνηθεί την δολοφονία της Κάθλιν Χένρι, της ιθαγενής γυναίκας της οποίας η δολοφονία φαίνεται στο βίντεο - και ομολόγησε την δολοφονία μιας άλλης.

Αν και το Άνκορατζ έχει είναι μια πολιτισμική πόλη, η αφρικανική προφορά είναι μία που ακούγεται πολύ σπάνια, ιδιαίτερα μετά την τουριστική περίοδο. Αυτός είναι ένας λόγος που η προφορά του Σμιθ ξεχώρισε και δεν δυσκόλεψε τις αρχές για να καταλάβουν ότι αυτός είναι ο δράστης.

Οι αστυνομικοί αναγνώρισαν το δεύτερο θύμα ως Βερόνικα Αμπάουτσακ, η οποία δηλώθηκε αγνοούμενης τον Ιούλιο του 2018. Ο Σμιθ αποκάλυψε την τοποθεσία του σώματός της, μια περιοχή που νωρίτερα μέσα στον χρόνο, στρατιώτες είχαν βρει ένα κρανίο με μια σφαίρα.

Στο δικαστήριο της Δευτέρας δήλωσε αθώος και η εγγύησή του καθορίστηκε στα 2 εκατομμύρια δολάρια.

ASSOCIATED PRESS
Η Ρένα Σαπ, αδερφή της Βερόνικα Αμπάουτσακ.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Σμιθ πήγε στην Αλάσκα πριν 5 χρόνια και έγινε πολιτογραφημένος υπήκοος των ΗΠΑ το Σεπτέμβριο. Παντρεύτηκε την Στέφανι Μπίσλαντ, η οποία ενημερώθηκε για την σύλληψη του άνδρα της ενώ βρισκόταν σε συγγενείς.

Στον τηλεοπτικό σταθμό KTUU του Άνκορατζ τον περασμένο μήνα, η Μπίσλαντ δήλωσε πως ο άνδρας της είχε δηλώσει ότι το όχημά του είχε βανδαλωθεί και ότι το πορτοφόλι, έγγραφα και ένας χαρτοφύλακας με τηλέφωνα και άλλα ηλεκτρονικά είχαν εξαφανιστεί. Είπε ότι δεν ήταν ασυνήθιστο για τον σύζυγός της να έχει κάρτες μνήμης γύρω από κάμερες.

Ούτε η ίδια, ούτε ο δικηγόρος του Σμιθ απάντησαν στα αιτήματα του Associated Press για σχόλιο σχετικά με την υπόθεση.

πηγή: apnews

 

Sponsored Post