ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/07/2021 09:38 EEST

Καιρός: Ερχονται πάλι 40άρια - Πότε υποχωρεί η θερμοκρασία

Αναλυτική πρόγνωση καιρού μέχρι το Σαββατοκύριακο.

NurPhoto via Getty Images

Ηλιοφάνεια και ζέστη, με μέγιστες θερμοκρασίες στους 39-40 βαθμούς Κελσίου, περιλαμβάνει το σκηνικό του καιρού για σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με το meteo. Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 36 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 38-39, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 39-40 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 39-40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 35 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 34 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 37 βαθμούς και ενδεχομένως τοπικά στους 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που στα κεντρικά, ανατολικά και νότια πελάγη θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-5 μποφόρ

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37-38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς.  

Πέμπτη 

Γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά
θα αναπτυχθούν λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές και
παραθαλάσσιες περιοχές οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 5
βαθμούς χαμηλότερες.

Παρασκευή 

Γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική
Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά
ενδέχεται να σημειωθούν όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα φτάσει τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Σάββατο 

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά από το
μεσημέρι οπότε στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν όμβροι και πιθανώς
πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 Κελσίου.

Κυριακή

Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές
και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά
αίθριος καιρός, από το μεσημέρι όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν
παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι ασθενείς.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές και
μόνο κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα
φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.