Καλιφορνέζος πιστεύει ότι μετεωρίτης κατέστρεψε το σπίτι του αφού «άκουσε ένα μεγάλο μπαμ» (βίντεο)

Οι ειδικοί λένε ότι οι πιθανότητες να χτυπηθεί από μετεωρίτη ένα σπίτι είναι πολύ μικρές, αν και έχει συμβεί στο παρελθόν.
.
.
Youtube

Ένας άνδρας στη βόρεια Καλιφόρνια πιστεύει ότι το σπίτι του καταστράφηκε από μετεωρίτη την Παρασκευή ( 4/11) .

«Άκουσα ένα μεγάλο μπαμ. Άρχισε να μυρίζει καπνός. Βγήκα στη βεράντα μου η οποία είχε τυλίχθει στις φλόγες», είπε ο κτηνοτρόφος Ντάστιν Προσίτα, του οποίου το σπίτι καταστράφηκε, στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ειδήσεων KCRA.

«Είπαν ότι ήταν μετεωρίτης», πρόσθεσε ο Προσίτα που ζει στο Πεν Βάλει της κομητείας της Νεβάδα, στην Καλιφόρνια, αναφέρει ο Guardian.

«Δεν είδα τι ήταν, αλλά με όλους όσους μίλησα μου είπαν ότι ήταν μια «φλεγόμενη μπάλα» που έπεφτε από τον ουρανό και προσγειώθηκε στην περιοχή μας».

Ο Προσίτα είπε ότι οι γείτονες του έδείξαν ένα βίντεο με μια «βολίδα» που έπεφτε από τον ουρανό τη στιγμή που καταστράφηκε το σπίτι του. Είπαν ότι έμοιαζε «σαν φλεγόμενη μπάλα του μπάσκετ».

«Σίγουρα νιώθω πολύ τυχερός που ήταν δέκα μέτρα μακριά μου και όχι δύο», πρόσθεσε.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Πεν Βάλει δήλωσε ότι συνεργάζεται με την κρατική υπηρεσία Cal Fire για να διερευνήσει τι προκάλεσε την φωτιά στο σπίτι της Προσίτα, το οποίο βρίσκεται σε μια αγροτική περιοχή.

Σύμφωνα με την Nasa, η βροχή μετεωριτών των νότιων Ταυρίδων κορυφώνεται αυτή την εβδομάδα.

Οι ειδικοί λένε ότι οι πιθανότητες να χτυπηθεί από μετεωρίτη ένα σπίτι είναι πολύ μικρές, αν και έχει συμβεί στο παρελθόν.

Μάλιστα, το 1954, ένας μετεωρίτης έπεσε από τον ουρανό και χτύπησε το πόδι της Αν Χότζες ενώ βρισκόταν στο σπίτι της στην Αλαμπάμα.

Ένας αστρονόμος είπε ότι η Χότζες είχε περισσότερες πιθανότητες να χτυπηθεί ταυτόχρονα από έναν ανεμοστρόβιλο, έναν κεραυνό και έναν τυφώνα.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα