Καλόγρια πεθαίνει μέσα στο δικαστήριο εν μέσω διαμάχης της με την Katy Perry για την πώληση ενός μοναστηρίου

Όπως εισερχόταν στο δικαστήριο η αδελφή είπε: «Katy Perry, σε παρακαλώ σταμάτα. Δεν κάνεις καλό σε κανέναν και πληγώνεις πολύ κόσμο».
Randy Holmes via Getty Images

Η αδελφή Catherine Rose Holzman, 89 είχε μια νομική αντιμαχία με την διάσημη ποπ σταρ για ένα μοναστήρι στο Λος Άντζελες. Η μοναχή είχε «θερμοπαρακαλέσει να σταματήσει» την Perry από το να αγοράσει ένα καθολικό μοναστήρι.

Η αδελφή Catherine Rose Holzman ήταν μία από τις δύο γηραιές μοναχές που μάχονταν ενάντια στην πώληση ενός μοναστηρίου 8 εκταρίων και πέθανε την Παρασκευή στο δικαστήριο.

Η Holzman είχε μιλήσει νωρίτερα στην KTTV όπως εισερχόταν στο δικαστήριο με την αδελφή Rita Callanan οπού είπε: «Katy Perry, σε παρακαλώ σταμάτα. Δεν κάνεις καλό σε κανέναν και πληγώνεις πολύ κόσμο».

Το ζήτημα προέκυψε όταν οι πέντε καλόγριες που ζούσαν στο μοναστήρι αναζήτησαν αγοραστή για το κτήμα για $15.5εκ. Ήθελαν να το πουλήσουν στην εστιάτορα Dana Hollister, η οποία ήθελε να μετατρέψει το μοναστήρι σε ξενοδοχείο.

Η αρχιεπισκοπή σταμάτησε την πώληση το 2015, υποστηρίζοντας ότι οι καλόγριες δεν είχαν την εξουσιοδότηση για την πώληση. Το 2016 ένας δικαστής ακύρωσε την πώληση και τότε η Perry αποφάσισε να αγοράσει το χώρο από την αρχιεπισκοπή.