«Καποδίστριας»: Σε Ελλάδα, Ρωσία και Ελβετία τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή

Περί τα τέλη του φθινοπώρου η έναρξη των γυρισμάτων.
mpalis via Getty Images

Πιστός στο πνεύμα των ταινιών που έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα, όπως «Καλή σου νύχτα, κυρ Αλέξανδρε» (Παπαδιαμάντης), «Καβάφης», «El Greco», «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» (για τον ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη) και «Καζαντζάκης», ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής προετοιμάζει την νέα ταινία του με τίτλο «Καποδίστριας».

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στην αναζήτηση των κεφαλαίων για την ολοκλήρωση του προϋπολογισμού της ταινίας. Ο εγκλεισμός λόγω του κορωνοϊού, όπως παντού, μας πήγε πίσω όμως πιστεύω ότι θα αρχίσουμε τα γυρίσματα περί τα τέλη του φθινοπώρου από την Ελλάδα και θα ακολουθήσουν τα γυρίσματα στη Ρωσία και την Ελβετία, ώστε στο τέλος του ’21 να είναι έτοιμη η ταινία. Υπολογίζουμε να γίνουν τρεις πρεμιέρες συγχρόνως, στην Ελλάδα, στη Μόσχα και στη Γενεύη της Ελβετίας», δήλωσε ο Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος επισκέφτηκε τους χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα στο Ναύπλιο, στην Κέρκυρα -γενέθλιο νησί του Καποδίστρια-, την Αίγινα, την Ύδρα, τη Μάνη.

Γιάννης Σμαραγδής
Γιάννης Σμαραγδής
Eurokinissi

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο οπόίος χαρακτηρίζει την ταινία «συμφιλιωτική και αισιόδοξη» και επιθυμεί η ταινια να προβληθεί στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το ενθαρρυντικό και αισιόδοξο είναι ότι σε όλες τις περιοχές όπου έχει εμφανιστεί για την προεργασία της ταινίας ανιχνεύοντας τους χώρους των γυρισμάτων, γνώρισε θερμή υποδοχή τόσο από τις τοπικές Αρχές όσο και από τους απλούς πολίτες που του μετέφεραν την αισιόδοξη αναμονή τους για την ταινία.

Heritage Images via Getty Images

Στην πρόσφατη συνάντηση του σκηνοθέτη με τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, παρών ήταν και ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στο Ναύπλιο, Κωνσταντίνος Δέδες, ενώ συζητήθηκαν οι τρόποι που μπορεί να συμβάλλει ο Δήμος στα γυρίσματα της ταινίας στην πόλη του Ναυπλίου, η οποία κατέχει ξεχωριστή θέση στην ταινία.

Η είσοδος της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831.
Η είσοδος της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831.
Joaquin Ossorio-Castillo via Getty Images
Joaquin Ossorio-Castillo via Getty Images