Καρατομείται η διοικήτρια του «Ελενα» μετά τις καταγγελίες για έλλειψη θέρμανσης

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
.
.
Eurokinissi

Παύεται από τα καθήκοντά της η διοικήτρια του Γ.Ν «Έλενα Βενιζέλου», με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετά από δημοσιεύματα για προβλήματα και ελλείψεις στη θέρμανση και σε βασικό εξοπλισμό και υλικό.

Όπως αναφέρθηκε, το κεντρικό κτίριο Α του νοσοκομείου έχει μείνει τις τελευταίες ημέρες χωρίς θέρμανση: Ο γραμματέας του σωματείου εργαζόμενων του νοσοκομείου Κώστας Καταραχιάς κατήγγειλε πως στις 17 Νοεμβρίου ο λέβητας του συστήματος θέρμανσης «έσκασε» και έκτοτε δεν υπάρχει καμία θέρμανση, αλλά και καμία ορατή λύση.

Είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία του σωματείου εργαζομένων, όπου αναφερόταν πως «εδώ και μέρες χωρίς θέρμανση το κεντρικό κτίριο Α του νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου. Το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης λόγω παλαιότητας έσκασε με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία. Έχουν ξεπαγιασει το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοι ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Αναγκαστικά μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο Β κτίριο. Με τη βλάβη της θέρμανσης πλημμύρισαν υπόγεια ισόγεια και έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους. Πρόσφατα κιόλας από νερά πλημμύρισε η αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο ακτινολογικο με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογραφου αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ. Δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες».

.
.
Facebook/Kostas Katarachias

Δημοφιλή