Κασσελάκης σε ομάδα Αχτσιόγλου: Ας αποφασίσουν τώρα

Δεν αρκεί μόνο ο αρχηγός για να φτάσει ένα κόμμα στην εξουσία. Εάν ίσχυε κάτι τέτοιο ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν σήμερα πρωθυπουργός».
.
.
Eurokinissi

Την πρώτη του εκπομπή στο ραδιόφωνο με τίτλο «η ώρα του προέδρου» έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών με την βοήθεια της δημοσιογράφου Ευγενίας Λουπάκη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για σύννεφα πάνω από το ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί ότι οι αποχωρήσεις σημαντικών στελεχών δεν οφείλονται σε μεγάλες ιδεολογικές διαφορές αλλά σε προσωπική αντιπαράθεση, ενώ έκανε συχνές αναφορές και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι εάν έπαιζε ρόλο μόνο ο αρχηγός ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν σήμερα πρωθυπουργός.

.
.
Eurokinissi

Σε ερώτηση πως βλέπει τα σύννεφα που υπάρχουν πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός του κόμματος απάντησε πως «δεν θεωρεί ότι υπάρχουν σύννεφα στο ΣΥΡΙΖΑ».

«Η βάση του κόμματος, όπως φάνηκε και από την εκλογή προέδρου, δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη ενέργεια και ελπίδα. Το γεγονός ότι ακόμη και η συνέντευξή μου στον Νίκο Χατζηνικολάου μεταδόθηκε για δεύτερη φορά δείχνει ότι ο κόσμος μας προσέχει. Σε σχέση λοιπόν με την βουβαμάρα -που τελικά εκδηλώθηκε με το 17% στις εκλογές – αυτό που υπάρχει τώρα είναι καλό.

Αναφερόμενος στα ιστορικά στελέχη του κόμματος που αποχωρούν απάντησε ότι υπάρχουν αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που έρχονται εννοώντας τα νέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί απο τους οποίους είναι ιδιαίτερα αξιόλογες περιπτώσεις και θα αξιοποιηθούν.

«Αν είναι να φύγουν αε το κάνουν τώρα»

«Το 41% που έλαβε η ΝΔ στις εκλογές δεν είναι γιατί αύξησε τα δικά της ποσοστά. Είναι επειδή εμείς χάσαμε 600.000 μέλη από την αποχή» τόνισε ο κ. Κασσελάκης λέγοντας ότι «το 2023 όλα τα κόμματα και το κυβερνών αύξησαν τα ποσοστά τους σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ που τα μείωσε. Κι αυτό γιατί δεν ήμασταν αξιόπιστη δύναμη. Για να μπορέσεις να είσαι ο επόμενος πρωθυπουργός δεν αρκεί μόνο ο αρχηγός χρειάζεται ολόκληρο το κόμμα. Εάν ίσχυε κάτι τέτοιο ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν σήμερα πρωθυπουργός».

Και συμπλήρωσε λέγοντας: «Ο δικός μου ρόλος είναι να εμπνεύσω και να γειώσω το κόμμα στην κοινωνία και παράλληλα να δώσουμε έμπρακτες λύσεις».

Σχολιάζοντας την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου υποστήριξε πως από την πρώτη ημέρα έτεινε χείρα φιλία σε όλους όπως και στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σέβομαι το κόμμα και ευθυγραμμίστηκα με αυτό. Εάν δεν σεβόμουν το κόμμα δεν θα σεβόμουν και τον Τσίπρα και την επιλογή να είναι αυτά τα στελέχη υψηλά στην ιεραρχία για σοβαρές υπουργικές θέσεις.

Εξαιτίας αυτού του σεβασμού, προσκάλεσα την Έφη Αχτσιόγλου και της πρότεινα όποιον ρόλο ήθελε στην ηγετική ομάδα. Τους εκτιμω όλους όμως κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος υποστήριξε ότι η αναστάτωση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλεται σε μεγάλες πολιτικές διαφορές αλλά είναι μια πιο προσωπική διαφωνία.

«Μακάρι να μιλούσαμε για διαφωνίες πολιτικές στα όργανα. Φαίνεται πως η διαφωνία είναι πιο προσωπική και λυπάμαι για αυτό».