Κεφαλονιά: Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ προκάλεσε πτώση βράχων στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

Ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 332 χιλιομέτρων δυτικά των Αθηνών.
|
Facebook

Λίγα λεπτά μετά τις 10:30, ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κεφαλονιά. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 332 χιλιομέτρων δυτικά των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο, 57 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης του Ληξουρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο αποκόλληση και πτώση βράχων σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τη σεισμική δόνηση στον κόλπο του Ναυαγίου της Ζακύνθου.

Μάλιστα, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος είχε προειδοποιήσει για τέτοιου είδους φαινόμενα.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, το Λιμεναρχείο Ζακύνθου έχει απαγορεύσει την αποβίβαση των επισκεπτών στην παραλία.

Ο κ. Παπαδόπουλος προειδοποιούσε ότι με έναν σεισμό θα καταρρεύσουν τα πρανή. Με άλλα λόγια επισήμανε έναν ορατό κίνδυνο, καθώς από κάτω συνωστίζονται καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες.

Ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ανέφερε στην ΕΡΤ πως πρόκειται για την πιο σεισμογενή περιοχή της Ελλάδας.

Παρόλο που έχουν ακολουθήσει έξι μετασεισμοί, ο κ.Λέκκας εμφανίζεται καθησυχαστικός: «Δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα, είναι μία περιοχή που φιλοξενεί τέτοιους σεισμούς και ο συγκεκριμένος σεισμός είναι σε μεγάλη απόσταση από τον χερσαίο χώρο».