Κηφισιά: 7,5 χρόνια κάθειρξη στον αστυνομικό που σκότωσε 36χρονο Ρομά εκτός υπηρεσίας

«Μόνη πρόθεσή του ήταν να σώσει τη γυναίκα που είχαν απαγάγει οι Ρομά και να μην τραυματιστεί κανείς»
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Έφεση άσκησε ο αστυνομικός που καταδικάστηκε σε 7,5 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και άσκοπους πυροβολισμούς. Το 2019 και ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, σκότωσε έναν 36χρονο Ρομά που μαζί με τον συνεργό του φέρεται ότι επιχειρούσαν να απαγάγουν την ηλικιωμένη γειτόνισσά του από την Κηφισιά.

Η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και μέχρι την εκδίκαση της σε δεύτερο βαθμό ο αστυνομικός παραμένει ελεύθερος και δεν έχει παυτεί από τα καθήκοντά του αφού σύμφωνα με την δικογραφία δεν ασκήθηκε ΕΔΕ μετά το περιστατικό.

Τι λένε οι δικηγόροι του θύματος

Οι δικηγόροι της οικογένειας του θύματος, Δημήτρης Σακάλογλου και Νίκος Μίχος μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης δήλωσαν στο dnews.gr:

“Σήμερα, μετά από διαδικασία πολλών μηνών, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας εξέδωσε μια νομολογιακά ιστορική απόφαση καταδικάζοντας εν ενεργεία αστυνομικό για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο, ο οποίος πυροβολώντας 4 φορές εναντίον δυο επιβαινόντων ανθρώπων σε εν κινήσει αυτοκίνητο, αφαίρεσε τη ζωή ενός Έλληνα πολίτη!

Η Δικαιοσύνη είναι το μοναδικό καταφύγιο κάθε ενός ανθρώπου που ζει στο παρόν περιβάλλον κοινωνικής αναξιοκρατίας και ανισότητας, γι’ αυτό και είμαι ειλικρινά περήφανος που ως παράγων της δίκης, υποστήριξη κατηγορίας, έγινα κοινωνός της διαδικασίας αυτής”.

Δικηγόρος αστυνομικού: «Αφοπλίζει τα χέρια του αστυνομικού»

Η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα , ωστόσο ο συνήγορος υπεράσπισης του άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ, Θανάσης Ζαμάνης μιλώντας στο star τόνισε ότι: «Αφοπλίζει τα χέρια του αστυνομικού να συνδράμει όποτε βλέπει να τελείται μπροστά του κάποιο αδίκημα, κάποιο έγκλημα..»

Δημοφιλή