Κέιτ Γουίνσλετ: Καλύπτει τον λογαριασμό ρεύματος για μητέρα που δεν μπορεί

Η Κέιτ Γουίνσλετ δώρισε 17.000 £ στη σελίδα της οικογένειας GoFundMe και επικοινώνησε με την κυρία Χάντερ για να τους ευχηθεί.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
David M. Benett via Getty Images

Η Κάρολιν Χάντερ έλαβε ειδοποίηση ότι ο λογαριασμός της θα μπορούσε να φτάσει στο υψηλό ποσό το επόμενο έτος.

Η κόρη της Φρέγια, 12 ετών, έχει σοβαρή εγκεφαλική παράλυση και βασίζεται στη λήψη οξυγόνου για χρόνια προβλήματα αναπνοής.

Η Κέιτ Γουίνσλετ δώρισε 17.000 £ στη σελίδα της οικογένειας GoFundMe και επικοινώνησε με την κυρία Χάντερ για να τους ευχηθεί.

Η Χάντερ δήλωσε ότι ήταν συγκλονισμένη όταν η ηθοποιός του Τιτανικού παρενέβη μαθαίνοντας τον αγώνα τους, αναφέρει το BBC Σκωτίας.

Η κυρία Χάντερ, 49 ετών, είπε: «Το ταξίδι μας ως οικογένεια ήταν πολύ τραυματικό και νιώθω ότι έχω πιάσει πάτο σε αυτό το σημείο της ζωής μου.

«Όταν άκουσα για τα χρήματα, ξέσπασα σε κλάματα - νόμιζα ότι δεν ήταν καν αλήθεια. Εξακολουθώ να σκέφτομαιαν είναι αλήθεια

Ο εξοπλισμός της Φρέγια προς το παρόν τους κοστίζει 6.500 £ ετησίως (για να λειτουργήσουν το κιτ και να θερμάνουν το σπίτι) - αν και η κυρία Χάντερ είπε ότι είχε απενεργοποιήσει τη θέρμανση στα περισσότερα δωμάτια για να εξοικονομήσει χρήματα.

Αν και εργάζεται σε απασχόληση με μέτριο μισθό, δεν λαμβάνει την ίδια υποστήριξη με εκείνους με χαμηλά εισοδήματα. Ανησυχεί επίσης ότι πιθανές διακοπές ρεύματος το χειμώνα σε περίπτωση μειωμένης παροχής φυσικού αερίου - αποτέλεσμα του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία - θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη φροντίδα της Φρέγια

«Εξακολουθούμε να παγώνουμε και δεν είμαστε ακόμη σε μείον θερμοκρασίες», είπε η κ. Χάντερ. «Παρακαλώ το προσωπικό να μην βάλει τη θέρμανση εκτός και αν είναι απαραίτητο.

«Το συμβούλιο έχει βάλει ηλιακά πάνελ για να βοηθήσει με τις διακοπές ρεύματος, αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει με τον λογαριασμό».

Πριν από τη δωρεά της Γουίνσλετ, η Χάντερ είπε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία της ήταν να αντιμετωπίσει τη φτώχεια εν μέσω της οικονομικής.

Η κυρία Χάντερ είπε ότι θα ήθελε να δει τις κυβερνήσεις της Σκωτίας και του Ηνωμένου Βασιλείου να παρεμβαίνουν για να υποστηρίξουν οικογένειες με ευθύνες φροντίδας που μπορεί να καταλήξουν να δυσκολεύονται. Και πρόσθεσε: «Δεν μίλησα για να πάρω δωρεές, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να βεβαιωθώ ότι η Φρέγια είναι καλά.

«Θα με βοηθήσουν, αλλά τι γίνεται με όλους τους άλλους; Ήθελα η κυβέρνηση να πληρώσει για αυτό και να κάνει το σωστό - δεν πρέπει να υπάρχει ανάγκη να παρέμβει μια διασημότητα».

Πηγή:bbc.com