Πίτερ Γκεράρντ Σκάλι: Κάθειρξη 129 ετών στο «τέρας» της Αυστραλίας, βίαζε παιδάκια στις Φιλιππίνες

Ήταν η δεύτερη καταδίκη για τον Πίτερ Γκεράρντ Σκάλι, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή ισόβιας κάθειρξης για βιασμό και εμπορία κοριτσιών.
.
.
Youtube

Ένας Αυστραλός καταδικάστηκε σε 129 χρόνια φυλάκιση στις Φιλιππίνες στο πλαίσιο υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμούς παιδιών που αφορούσε θύματα ακόμα και ηλικίας 18 μηνών, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

«Ελπίζω ότι αυτό στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα σε όλους τους κακοποιούς, όλους τους διακινητές ανθρώπων, ότι το έγκλημα πραγματικά δε μένει ατιμώρητο», δήλωσε την Τετάρτη (8/11) η Μέρλιν Μπαρόλο - Ούι, περιφερειακή εισαγγελέας στη νότια πόλη Καγκαγιάν ντε Όρο, αναφέρει ο Guardian.

Ήταν η δεύτερη καταδίκη για τον Πίτερ Γκεράρντ Σκάλι, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή ισόβιας κάθειρξης για βιασμό και εμπορία κοριτσιών.

Οι Φιλιππίνες έχουν γίνει παγκόσμιο hotspot για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, προειδοποιούν οι ειδικοί, και σε αυτό συμβάλλουν οι συνθήκες φτώχειας αλλά και η υψηλή συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο.

Το δικαστήριο του Καγκαγιάν ντε Όρο εξέδωσε την ποινή στις 3 Νοεμβρίου, αφού ο Σκάλι και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του προχώρησαν σε συμφωνία για την ένσταση.

Και οι τέσσερις κατηγορούνταν για 60 αδικήματα, μεταξύ των οποίων εμπορία ανθρώπων, κατοχή υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, κακοποίηση παιδιών και βιασμούς.

Η φίλη του Σκάλι, Λόβελι Μαργκάλο, καταδικάστηκε σε 126 χρόνια φυλάκιση. Στους άλλους δύο δύο επιβλήθηκαν ποινές άνω των εννέα ετών.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα