Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω εργασιών του μετρό

Μέχρι πότε θα ισχύσουν και ποιοι δρόμοι κλείνουν.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται από την Πέμπτη 4 Αυγούστου έως την Δευτέρα 22, στο κέντρο της Αθήνας, λόγω εργασιών κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Τροχαία Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω εκτέλεσης εργασιών, κατά το χρονικό διάστημα από 04-08-2022 έως 22-08-2022 και καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα πραγματοποιείται προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα παρακάτω οδικά τμήματα, περιοχής Δήμου Αθηναίων, ως εξής:

- Στο αριστερό τμήμα του οδοστρώματος της οδού Κανάρη, στο τμήμα της από το ύψος του πεζόδρομου Μηλιώνη έως το ύψος της Πλ. Φιλικής Εταιρείας.

- Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από την εναπομένουσα πλάτους 4μ. λωρίδας κυκλοφορίας.

- Επί της οδού Πλατείας Φιλικής Εταιρείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πατρ. Ιωακείμ και Καψάλη με πρόσβαση στο χώρο στάθμευσης μέσω του εργοταξιακού χώρου.

- Επί της οδού Πατρ. Ιωακείμ, στο τμήμα της από το ύψος του πεζόδρομου Τσακάλωφ έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Σκουφά.

Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται:

- Στο ρεύμα κυκλοφορίας της Πατρ. Ιωακείμ, από την οδό Σκουφά έως την οδό Κανάρη, μέσω μίας (1) λωρίδας κυκλοφορίας πλάτους 4,50μ.

- Από και προς τη Μαράσλειο, από το ύψος της οδού Αναγνωστοπούλου, η κίνηση των οχημάτων, καθώς και η τροφοδοσία των καταστημάτων επί της οδού Πατρ. Ιωακείμ θα πραγματοποιούνται κανονικά.

Ενώ την Πέμπτη 5 Αυγούστου και κατά τις ώρες 23.00΄ έως 02.00΄ της επομένης, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην άκρα δεξιά λωρίδα της Λ. Β. Σοφίας, περιοχής Δήμου Αθηναίων, στο ύψος του οδικού αριθμού 51, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σύνταγμα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.