Κυριακάτικο τραπέζι: Κοτόπουλο stir fry με πολύχρωμες πιπεριές και ζελέ φρούτων με γλυκό κρασί

Ταξιδεύουμε ανατολικά αυτήν την εβδομάδα.

Αλλάζουμε λίγο κατεύθυνση αυτή την φορά και ταξιδεύουμε ανατολικά για το κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας.

Ετοιμάζουμε δύο συνταγές που θα γλείφουμε τα δάχτυλα μας. Επιλέγουμε για κυρίως να μαγειρέψουμε stir fry με κοτόπουλο και πολύχρωμες πιπεριές ενώ για γλυκάκι θα βγάλουμε δροσερότατο ζελέ με γλυκό κρασί και μπανάνα, μήλο και πορτοκάλι.

Καλή όρεξη.

Stir fry με κοτόπουλο και πολύχρωμες πιπεριές

Μερίδες: 4

Υλικά

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

2 κόκκινες πιπεριές

2 κίτρινες πιπεριές

1 ξερό κρεμμύδι

2 κ.σ. σόγια σος

2 κ.σ. σως ανγκλέζ

4 κ.σ. τυρί κρέμα

ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και τα αλατοπιερώνουμε.

Ζεσταίνουμε 2 - 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τα σωτάρουμε σε ένα γουόκ ή σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σελεπτές λωρίδες.

Ρίχνουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι στο σοταρισμένο κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτια για 4 - 5 λεπτά.

Προσθέτουμε την σόγια και την σος ανγκλέζ. το τυρί κρέμα, Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το τυρί στην σάλτσα και σερβίρουμε.

Tip

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι ή νουντλς

Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «Σε 10 λεπτά» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας με συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.

Ζελέ με γλυκό κρασί και φρούτα

Μερίδες: 8

Υλικά

1/2 φλιτζάνι γλυκό λευκό κρασί

1/2 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού

4 φύλλα ζελατίνας

2 κ.σ. ζάχαρη

1 μπανάνα

1 μήλο

1 πορτοκάλι

ξύσμα από 1 λάιμ

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το κρασί με την ζάχαρη χωρίς να πάρει βρασμό το μείγμα.

Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας σε 1 φλιτζάνι νερό. Όταν μαλακώσουν τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το ζεστό κρασί.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα σε μικρότερα κομμάτια. Τα μοιράζουμε σε 8 μπολ ή ποτήρια.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μείγμα του κρασιού με τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα λάιμ και 1 φλιτζάνι νερό.

Το μoιράζουμε στα μπολ ή ποτήρια που έχουμε επιλέξει και τα αφήνουμε στο φυγείο για 2 - 3 ώρες μέχρι να πήξει.

Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «Νόστιμα και Light» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας με συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.