Κυριακάτικο τραπέζι: Κριθαράκι με γαρίδες και σέλερι και φράουλες με σιρόπι μέντας

Στρωμένο με φρούτα και θαλασσινά.

Αλλάζουμε λίγο τις γεύσεις μας αυτή την εβδομάδα και στρώνουμε το Κυριακάτικο τραπέζι με φρούτα και θαλασσινά. Άλλωστε ενδείκνυται και λόγω καιρού.

Μαγειρεύουμε λοιπόν δύο απίθανες συνταγές. Για κυρίως θα σερβίρουμε κριθαράκι με σέλερι και γαρίδες ενώ για γλυκό φανταστικές φράουλες με σιρόπι μέντας, στο οποίο θα προσθέσουμε και λίγο ρούμι για περισσότερο ένταση στον ουρανίσκο μας.

Καλή όρεξη.

Κριθαράκι με γαρίδες και σέλερι

Μερίδες: 4

Υλικά

300 γρ. αποφλειωμένες γαρίδες

500 γρ. κριθαράκι

4 κλωναράκια σέλερι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 ντομάτες

5 - 6 κλωναράκια μαϊντανό

ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι\

Εκτέλεση

Βράζουμε το κριθαράκι για 6 - 7 λεπτά.

Την ίδια ώρα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε κρεμμυδάκια, ντομάτες, μαϊντανό και σέλερι.

Ζεσταίνουμε 4 - 5 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τις γαρίδες για 2 - 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σέλερι και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά ακόμα.

Στραγγίζουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε με τις σωταρισμένες γαρίδες, τα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες και το σέλερι.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip

Μαγειρεύουμε τις κατεψυγμένες αποφλοιωμένες γαρίδες κατευθείαν από την κατάψυξη. Τις αφήνουμε για 2 - 3 λεπτά περισσότερο απ′ όσο θα μαγειρεύαμε τις φρέσκιες γαρίδες.

Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «Σε 10 λεπτά!» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας σε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.

Φράουλες με σιρόπι μέντας

Μερίδες: 4 - 6

Υλικά

500 γρ. φράουλες

1 χούφτα φρέσκια μέντα η μελισσόχορτο

3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

4 κ.σ. ρούμι

1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τις φράουλες και κόβουμε τα κοτσανάκια. Τις κόβουμε στην μέση ή σε τέταρτα αν είναι μεγαλύτερες.

Ψιλοκόβουμε την μέντα

Σε ένα μπολ βάζουμε τις φράουλες, την ψιλοκομμένη μέντα, την ζάχαρη, το ρούμι και το μπαλσάμικο.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες.

Σερβίρουμε τις φράουλες σκέτες η συνοδεύουμε με γιαούρτι ή παγωτό.

Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «Νόστιμα και light» από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.