ΔΙΕΘΝΕΣ
09/04/2019 12:07 EEST

Κίνα: Εφαρμογή «βοηθά» τους μαθητές να αγαπήσουν την κυβέρνηση και τον πρόεδρο

90 εκατομμύρια μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος έχουν υποχρεωθεί να την κατεβάσουν.

Jason Lee / Reuters

Τα όπλα που της προσφέρει η τεχνολογία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η κινεζική κυβέρνηση, που μαθαίνει σε μικρά παιδιά και εφήβους πως να αγαπούν τη χώρα και το (σ.σ Κομμουνιστικό) κόμμα μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

Η κρατική εταιρεία Global Times, με τις ευλογίες του υπουργείου Παιδείας της χώρας, σχεδίασε app το οποίο «βοηθάει» τους μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου να μάθουν για τα καλά του σοσιαλισμού και με τον τρόπο αυτό να ενισχύσουν την πίστη τους στο κόμμα.

Jason Lee / Reuters

Μεταξύ των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στην εφαρμοφή είναι το «Είμαι Κινέζος», που εισάγει τα παιδιά στις «56 εθνοτικές ομάδες της χώρας που ζουν σε αρμονία» και η ενότητα με ονομασία  «ο Παππούς Σι μας οδήγησε στη νέα εποχή», γεμάτη με εικόνες του προέδρου Σι Τζινπίνγκ μαζί με χαμογελαστά παιδιά.

Η εφαρμογή αυτή, γνωρίζει τεράστια «επιτυχία» στην ασιατική χώρα, καθώς και τα 90 εκατομμύρια μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος, όπως και πολλοί υπάλληλοι κρατικών επιχειρήσεων έχουν υποχρεωθεί να την κατεβάσουν.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στα μέλη του κόμματος στην επαρχία Χουνάν, η προώθηση της εφαρμογής περιγράφηκε ως υποχρεωτικό «ιδεολογικό καθήκον» για στελέχη σε όλη τη χώρα.

Πηγή: CNN