Κίνα: Γυναίκα serial killer κατηγορείται για 7 φόνους - Κυκλοφορούσε ελεύθερη μια 20ετία

Η ίδια λέει ότι μπορεί επιτέλους να κοιμηθεί ήσυχα.

Μια γυναίκα που κατηγορείται για τη δολοφονία τουλάχιστον επτά ατόμων, οδηγήθηκε σε δίκη στη νοτιοανατολική Κίνα, αφού κυκλοφορούσε ελεύθερη για περισσότερα από 20 χρόνια.

Η Λάο Ρονγκζί, 46 ετών, εμφανίστηκε στο Δικαστήριο της επαρχίας Τζιάνγκζι τη Δευτέρα και «εξέφρασε τη συγγνώμη της» προς τις οικογένειες των θυμάτων, ισχυριζόμενη τι ήταν «θύμα» που αναγκάστηκε να βοηθήσει τον φίλο της - τον καταδικασμένο δολοφόνο Φα Ζιγινγκ - από φόβο.

Ο Φα συνελήφθη τον Ιούλιο του 1999. Καταδικάστηκε για επτά δολοφονίες και εκτελέστηκε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

«Οι δύο συνωμότησαν και είχαν σαφή καταμερισμό ρόλων», σύμφωνα με δήλωση του δικαστηρίου. «Από κοινού διέπραξαν τα εγκλήματα της ληστείας, της απαγωγής και σκόπιμης ανθρωποκτονίας σε διάφορες πόλεις».

Η Λάο είπε στο δικαστήριο ότι οι μέθοδοι του Φα ήταν «πολύ σκληρές» και ότι κατά τη διάρκεια της σχέσης της μαζί του, υπέστη σωματική και ψυχική κακοποίηση και δύο αποβολές.

Η Λάο και ο Φα ήταν σε σχέση μεταξύ 1996 και 1999.

Μετά τη σύλληψη του Φα, η Λάο χρησιμοποίησε πολλά ψευδώνυμα για να διαφύγει σε ολόκληρη τη χώρα. Ταξίδεψε σε διάφορες πόλεις και έζησε κάνοντας δουλειά μερικής απασχόλησης σε μπαρ και άλλους χώρους διασκέδασης.

Εκανε, επίσης, χειρουργική επέμβαση για να αλλάξει την εμφάνισή της ώστε να αποφύγει τη σύλληψη, σύμφωνα με τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό CCTV.

Τελικά συνελήφθη τον Νοέμβριο του περασμένου έτους σε ένα εμπορικό κέντρο στη νοτιοανατολική πόλη Τζιαμέν, και κατηγορήθηκε για φόνο, ληστεία και απαγωγή, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές.

Τη Δευτέρα, η Λάο είπε στο δικαστήριο ότι «ζούσε στο σκοτάδι» τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Πρόσθεσε ότι μπορεί «επιτέλους να κοιμηθεί ήσυχα» αφού δεν θα ζει πλέον με φόβο ότι θα συλληφθεί από την αστυνομία.

Πηγή: CNN

Δημοφιλή