Κλιμακώνεται η διαμάχη πρίγκιπα Χάρι και βρετανικού τύπου - Νέες μηνύσεις σε Sun και Daily Mirror

Τους κατηγορεί για παράνομη υποκλοπή των μηνυμάτων του τηλεφωνητή του.

Συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ με τις βρετανικές ταμπλόιντ με νέες μηνύσεις σε Sun και Daily Mirror, με την κατηγορία ότι υπέκλεψαν μηνύματα από τον τηλεφωνητή του.

Σύμφωνα με το παλάτι του Μπάκιγχαμ, ο πρίγκιπας έχει απευθυνθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο για την επίλυση του ζητήματος, χωρίς να αναφέρουν κάτι περαιτέρω.

Εκπρόσωπος τύπου του ομίλου News Group Newspapers, που εκδίδει τη The Sun, επιβεβαίωσε την κατάθεση της μήνυσης από τον δούκα του Σάσεξ, αλλά αρνήθηκαν να κάνουν τον οποιοδήποτε σχολιασμό.

Το πρακτορείο ειδήσεων Press Association αναφέρει πως η υποτιθέμενη υποκλοπή μάλλον αφορά το 2000 όταν ο Χάρι είχε κινητό τηλέφωνο ως έφηβος.

Δικαστικά έγγραφα αποκαλύπτουν πως οι μηνύσεις κατατέθηκαν πολύ πριν δημοσιευτεί πως η Μέγκαν θα κινηθεί νομικά εναντίον της βρετανικής εφημερίδας Mail on Sunday, για την δημοσίευση της χειρόγραφης επιστολής προς τον πατέρα της.

Ο πρίγκιπας Χάρι, στη γραπτή δήλωσή του, η οποία δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ζεύγους την Τρίτη, αναφέρει πως αποφάσισαν να ξεκινήσουν νομικές διαδικασίες μετά την συνεχή προπαγάνδα κατά της συζύγου του, σύμφωνα με την HuffPost US.

«Έχω δει τι συμβαίνει όταν κάποιος που αγαπώ εμπορευματοποιείται στο σημείο που πλέον δεν τους αντιμετωπίζουν ούτε τους βλέπουν σαν πραγματικούς ανθρώπους», είπε ο πρίγκιπας Χάρι. «Έχασα τη μητέρα μου, τώρα βλέπω τη σύζυγό μου να πέφτει θύμα των ίδιων σκοτεινών δυνάμεων», συμπλήρωσε.

πηγή: sky