Κωνσταντινούπολη: Σπάνιος υδροστρόβιλος σήκωσε τα πάντα στο πέρασμά του

Εικόνες αποκάλυψης στις γειτονιές του Βοσπόρου - Ενας νεκρός και αρκετοί τραυματίες.
Anadolu Agency via Getty Images

Η Κωνσταντινούπολη δοκιμάστηκε τα προηγούμενα 24ωρα από άσχημες καιρικές συνθήκες, με πλημμύρες, άγριους ανέμους, πελώρια κύματα, σποραδικές καταιγίδες και χαλαζόπτωση. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένας σπάνιος υδροστρόβιλος ήρθε να σηκώσει τα πάντα στο πέρασμά του.

Ενας άνδρας με καταγωγή από τη Συρία, περίπου 30 ετών, έχασε τη ζωή του από την κακοκαιρία και αρκετοί άλλοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε τοπικά νοσοκομεία - μεταξύ των τραυματιών ήταν και ένας τοπικός μετεωρολόγος, που σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, χτυπήθηκε από ιπτάμενα συντρίμμια.

Παρά τις προειδοποιήσεις της Γενικής Διεύθυνσης Μετεωρολογίας της Τουρκίας, οι περίπου 16 εκατομμύρια κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης δεν μπορούσαν να φανταστούν τα ακραία φαινόμενα που σημειώθηκαν την Τρίτη.

Ο ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» κυρίως τις δυτικές συνοικίες της πόλης, με τους κατοίκους της να καταγράφουν τις πρωτόγνωρες εικόνες την ώρα που αναζητούσαν ασφαλές καταφύγιο από τις καταρρακτώδεις βροχές και τις βίαιες καταιγίδες με χαλάζι.

Οι συνοικίες Σουλτανγκαζή και Γκαζιοσμανπασά επλήγησαν ιδιαίτερα από τις μεγάλες πλημμύρες. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια λάσπης, με δεκάδες αυτοκίνητα να επιπλέουν στο οδόστρωμα.

Anadolu Agency via Getty Images
Anadolu Agency via Getty Images

Γιγαντιαία κύματα έκαναν την εμφάνισή τους και στις παράκτιες περιοχές στο Γενικαπί και και το Μάλτεπε, στην απέναντι του Βοσπόρου.

Anadolu Agency via Getty Images
Anadolu Agency via Getty Images

Σπίτια υπέστησαν ζημιές από το νερό ενώ σε μια κατοικία υποχώρησε η οροφή και ο φράχτης.

(με πληροφορίες από RT)

Δημοφιλή