ΠΟΛΙΤΙΚΗ
08/10/2018 19:17 EEST | Updated 08/10/2018 19:19 EEST

Κόντρα κυβέρνησης - Μητσοτάκη για το Χρηματιστήριο

Limit up ανευθυνότητας καταλογίζει η κυβέρνηση στον Κ. Μητσοτάκη, που ζήτησε πολιτικό restart

Nikos Libertas / SOOC

Limit up ανευθυνότητας καταλογίζει η κυβέρνηση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την πολιτική εκμετάλλευση των εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα και στο Χρηματιστήριο.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού εκδόθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την αναβάθμιση της αξιοπιστίας των ελληνικών τραπεζών από τον οίκο Fitch.

«Ο Κ. Μητσοτάκης και οι συνοδοιπόροι του δεν βάζουν μυαλό. Για μία ακόμη φορά επενδύουν στα σενάρια καταστροφής για να στηρίξουν την πολιτική ή θεσμική τους ύπαρξη» υπογραμμίζει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού και υπενθυμίζει τις τέσσερις «διαψεύσεις» της ΝΔ:

-για τον κόφτη που δήθεν θα ενεργοποιούνταν,

-για τις αξιολογήσεις που δήθεν δε θα έκλειναν,

-για τα μνημόνια που δήθεν δε θα τελείωναν

-για το χρέος, που δήθεν δε θα ρυθμιζόταν.

«Τώρα που τους στερεύουν και τα κροκοδείλια δάκρυα για τις συντάξεις, αναγκάζεται να σορτάρει το πολιτικό κεφάλαιο που του απομένει στις διακυμάνσεις του χρηματιστηριακού δείκτη» τονίζει το Μαξίμου και καταλήγει: «το μόνο που πετυχαίνει είναι limit up ανευθυνότητας και μάλιστα πρωτόγνωρο για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται πολιτικό restart

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Άρτα όπου βρέθηκε, εξαπέλυσε «βολές» κατά της κυβέρνησης με αιχμή την οικονομία και το Σκοπιανό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πορεία των Τραπεζών και του Χρηματιστηρίου, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Η χώρα ολοκλήρωσε το 3ο πρόγραμμα χωρίς να έχει πρόσβαση στις αγορές. Και δεν έχουν ούτε οι τράπεζες, ούτε οι επιχειρήσεις ή αν έχουν, υπάρχει μεγάλο κόστος δανεισμού. Έχω ασκήσει σκληρή κριτική για αυτή την μεγάλη αποτυχία που χρεώνεται πρωτίστως ο κ. Τσίπρας, κατά την άποψη μου, και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, που έσπευσαν να πανηγυρίσουν για το 3ο πρόγραμμα, παραγνωρίζοντας όμως την πραγματικότητα. Ότι το 3ο πρόγραμμα απέτυχε ως προς τον βασικό του σκοπό που δεν είναι άλλος από να επιτρέψει στη χώρα να μπορεί να ξαναδανείζεται», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για πολιτικό ρίσκο Τσίπρα-Καμμένου.

«Πληρώνουμε βαρύ τίμημα και σήμερα από την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Υπάρχει ακόμη ένα πρόβλημα που αφορά το πολιτικό ρίσκο της χώρας, το πολιτικό ρίσκο Τσίπρα-Καμένου. Κανείς δεν θα πιστέψει ότι η χώρα με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμένο μπορεί να επιστρέψει σε γρήγορους ρυθμούς ανάκαμψης.

Ετοιμάζεται ο Τσακαλώτος να πάει σε Ασία σε επενδυτές. Τι ακριβώς να τους πει; Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο, κανέναν οδικό χάρτη… Χρειάζεται η χώρα πολιτική αλλαγή, πολιτικό restart», πρόσθεσε.