Κορονοϊός: Νοσοκόμες στην Ιταλία μοιράζονται την σκληρή πραγματικότητα της μάχης κατά της πανδημίας

Εξάντληση, ταλαιπωρία κόπωση. Οι φωτογραφίες που μαρτυρούν τον αγώνα τους.
ASSOCIATED PRESS

Κάθε μέρα και πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση στην Ιταλία αφού τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέτοντας ουσιαστικά σε καραντίνα όλη τη χώρα, είναι πολύ νωρίς για να αποδώσουν καρπούς. Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 2.313 νέα κρούσματα και 196 νέοι θάνατοι, σπάζοντας έτσι ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ και αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων και 12.426 και των θανάτων σε 827.

Ενώ όλη η Ιταλία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με την σκληρή πραγματικότητα, μαζί με την κυβέρνηση, μάχη κατά του κορονοϊού, δίνουν και οι νοσοκόμες, οι οποίες μοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες και ιστορίες που φανερώνουν την εξάντληση και την ταλαιπωρία τους από τον αγώνα τους κατά της πανδημίας.

Η Αλέσια Μπονάρι, είναι μια νεαρή νοσοκόμα στην Ιταλία, που δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία που δείχνει τα σημάδια που έχει αφήσει πάνω στο πρόσωπό της η μάσκα.

«Φοβάμαι, γιατί ίσως η μάσκα δεν εφαρμόζει καλά στο πρόσωπό μου ή μπορεί κατά λάθος να έχω ακουμπήσει το πρόσωπό μου με γάντια. Είμαι εξαντλημένη γιατί οι προστατευτικές συσκευές πονάνε, η ρόμπα του εργαστηρίου με κάνει να ιδρώνω και μόλις την φορέσω δεν μπορώ πλέον να πηγαίνω στην τουαλέτα και να πιώ για 6 ώρες».

«Είμαι κουρασμένη και ψυχολογικά, όπως και όλοι οι συνάδελφοι μου που αντιμετωπίζουν αυτήν την κατάσταση για εβδομάδες. Αλλά αυτό δεν θα μας σταματήσει από το να κάνουμε την δουλειά μας».

Τις τελευταίες μέρες και μια άλλη φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, έχει γίνει το σύμβολο της μάχης του ιατρικού προσωπικού κατά του κορονοϊού στην Ιταλία.

Αυτή είναι η φωτογραφία της νοσοκόμας Ελένα Παλιαρίνι που εργάζεται στο νοσοκομείο της Κρεμόνας. Η πόλη βρίσκεται το βόρειο τμήμα της χώρας και συγκεκριμένα στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, που έχει τις αναφορές με τα περισσότερα κρούσματα.

Η συνάδελφός της, Φραντσέσκα Μανιατόρντι, που έβγαλε την φωτογραφία, δήλωσε στο Nursing Times: «Δουλεύαμε 10 ώρες συνεχόμενα. Την είδα και ήθελα να την πάρω μια μεγάλη αγκαλιά - αλλά προτίμησα να απαθανατίσω την στιγμή».

Η Ιταλία είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα κρούσματα στην Ευρώπη με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε μια τεράστια «κόκκινη ζώνη» 60 εκατ. Πολιτών. Η δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκαν, υπό τον τίτλο «Εγώ μένω σπίτι», πρωτίστως απαγορεύει τις εσωτερικές μετακινήσεις πολιτών από την μία περιοχή στην άλλη (παρά μόνο για έκτακτες καταστάσεις όπως επείγοντα θέματα υγείας ή για επαγγελματικούς λόγους και μόνο εάν υπάρχει σχετική αιτιολόγηση), σταματούν οι αγώνες ποδοσφαίρου της Α′ Εθνικής, σχολεία και Πανεπιστήμια θα μείνουν κλειστά έως 3 Απριλίου.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έκανε ειδική αναφορά στα σούπερ μάρκετ τονίζοντας ότι θα παραμείνουν ανοικτά και θα ανεφοδιάζονται «τακτικά», ενώ συνέστησε στους πολίτες να «μην σπεύδουν να προμηθευτούν τρόφιμα ή είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία μπορούν να αγοράσουν τις επόμενες ημέρες».


Πηγή: Sky News

Δημοφιλή