Κορονοϊός: Σημάδια αποκλιμάκωσης με «αστερίσκους» και μίνι lockdown

Ενδείξεις αποκλιμάκωσης δείχνει η πανδημία στη χώρα μας, χωρίς ωστόσο να λείπουν τα τοπικά μέτρα.
.
.
Eurokinissi

Ενδείξεις αποκλιμάκωσης φαίνεται να δείχνει η πανδημία Covid-19 στη χώρα μας, χωρίς ωστόσο να φαίνονται να αποφεύγονται μίνι lockdown σε περιοχές όπου παρατηρείται έξαρση του κορονοϊού.

Την Τετάρτη τα νέα κρούσματα ανέρχονταν στα 2.422 – μειωμένα σε σχέση με την Τρίτη, που είχαν ανέλθει στα 2.919 (αν και οι θάνατοι την Τετάρτη ήταν 37, ενώ την Τρίτη 31). Από πλευράς του, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 την Τετάρτη πως αυτή τη στιγμή η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και όλοι οι δείκτες καταγράφουν αποκλιμάκωση. Σημείωσε ότι την περασμένη εβδομάδα η μείωση στα κρούσματα ανήλθε στο 24% σε σχέση με μια εβδομάδα πριν. Ο κ. Αρκουμανέας υπογράμμισε επίσης ότι δεν επαληθεύτηκαν οι εκτιμήσεις ακόμα και για 10.000 κρούσματα μετά τις διακοπές και υπογράμμισε ότι στον έλεγχο της πανδημίας βοηθά η διενέργεια των πολλών τεστ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι καταγράφηκαν περίπου 4 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως την περασμένη εβδομάδα, σηματοδοτώντας την πρώτη σημαντική πτώση των νέων λοιμώξεων τους τελευταίους δύο μήνες. Στην εβδομαδιαία ενημέρωσή του ο οργανισμός είπε ότι σε κάθε περιοχή του κόσμου σημειώθηκε πτώση των κρουσμάτων Covid-19 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Παρόλα αυτά, τέσσερις περιοχές της χώρας εμφανίζονται πλέον να «φλερτάρουν» με μίνι lockdown, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι εν λόγω περιοχές είναι η Καβάλα, η Πιερία, η Ημαθία και η Πέλλα, ενώ δεν αποκλείεται να δοθούν παρατάσεις σε μέτρα που ισχύουν σε άλλες πόλεις ως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν για τις 4 πόλεις είναι απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01:00 π.μ. έως τις 06:00 π.μ. και απαγόρευση μουσικής σε χώρους εστίασης για όλο το 24ωρο. Σημειώνεται πως τα άνωθεν μέτρα ισχύουν μέχρι και την Πέμπτη σε Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Ηράκλειο, Ικαρία, Ευρυτανία κι Αργολίδα.

Με επιπλέον πληροφορίες από ΣΚΑΪ, ΕΡΤ

Πήγαινε στην αρχική σελίδα