ΔΙΕΘΝΕΣ
03/03/2020 07:30 EET

Κορονοϊός: Θεατρική ομάδα στο Χονγκ Κονγκ φτιάχνει ευφάνταστες μάσκες προστασίας για όσους δεν μπορούν να αγοράσουν

Βάζουν όλη την δημιουργικότητά τους στην κατασκευή τους. Οι τιμές των κλασικών του εμπορίου είναι πλέον απρόσιτες για τον μέσο πολίτη.

ASSOCIATED PRESS
Ομάδα εθελοντών στο Χονγκ Κονγκ κατασκευάζει επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες προστασίας. 

Μια ομάδα εθελοντών στο Χονγκ Κονγκ βάζει το δικό της «λιθαράκι» στην καταπολέμηση του κορονοϊού. Δημιουργεί πολλαπλών χρήσεων μάσκες προστασίας για εκείνους που δεν έχουν χρήματα ή πρόσβαση για να τις αγοράσουν. 

ASSOCIATED PRESS
Τζο Ενγκάι

Ως εργαστήριο, οι εθελοντές χρησιμοποιούν μια αίθουσα θεατρικής πρόβας, καθώς η όλη ιδέα ανήκει στον Τζο Ενγκάι, ιδρυτή της θεατρικής ομάδας Nonsensemakers (γνωστή στο Χονγκ Κονγκ) και της φίλης του Τζέσι Χαν. Με μια έκκληση στα σόσιαλ μίντια, η αίθουσα γέμισε εθελοντές που δουλεύουν πυρετωδώς ράβοντας και αποστειρώνοντας με το σίδερο υφασμάτινες μάσκες. 

ASSOCIATED PRESS
Ράψιμο και αποστείρωση μασκών

Μεχρι στιγμής έχουν κατασκευαστεί πάνω από 400 μάσκες που μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν, αφαιρώντας την εσωτερική επιφάνεια. Δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι αποτελεσματικές, αλλά ο Τζο και η Τζέσι ισχυρίζονται οτι οι τρεις επιφάνειες που τις απαρτίζουν είναι αρκετά προστατευτικές. 

Οσο τα κρούσματα στο Χονγκ Κονγκ αυξάνονται, τα αποθέματα τελειώνουν και οι τιμές των μασκών που απομένουν έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί. 

ASSOCIATED PRESS
Ως εργαστήριο χρησιμοποιείται μια θεατρική αίθουσα.

Ο Ζόσεφ Τσάνγκ, λοιμωξιολόγος στο Χονγκ Κονγκ, τονίζει την σημασία του έργου της ομάδας. «Μια υφασμάτινη μάσκα είναι πάντα καλύτερη από το τίποτα. Ειδικά αν ανάμεσα στις υφασμάτινες επιφάνειες μπει μια κλασική, χειρουργική μάσκα, το ύφασμα θα απορροφά την υγρασία επεκτείνοντας την διάρκεια ζωής της χειρουργικής» εξηγεί. 

ASSOCIATED PRESS
Υφασμάτινη μάσκα με σχέδια.

Πηγή: ABC News