Κορονοϊός- Τζανάκης: Κορύφωση στις 19-22 Ιανουαρίου, με 55.000 κρούσματα

Μετά τις 10-12 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να αυξάνονται σιγά σιγά και οι διασωληνώσεις, προέβλεψε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.
Onfokus via Getty Images

Κορύφωση του πανδημικού κύματος της Όμικρον αναμένεται κατά τις 19-22 Ιανουαρίου, με μέσο κινητό όρο στις 55.000 ημερήσια κρούσματα, «που σημαίνει ότι θα δούμε αιχμές μεγαλύτερων αριθμών», σύμφωνα με τα μοντέλα της ομάδας του καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκου Τζανάκη.

Όπως εκτίμησε στον ΣΚΑΪ, η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί ενώ μετά τις 10 -12 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να αυξάνονται σιγά – σιγά και οι διασωληνώσεις. Ο καθηγητής είπε ότι το προηγούμενο δεκαήμερο ο μέσος όρος των εισαγωγών στα νοσοκομεία ήταν περίπου 316, τώρα έχουν αυξηθεί κατά πολύ και χθες Τετάρτη καταγράφηκε ρεκόρ με 626 εισιτήρια μετά από πάρα πολύ καιρό.

Πάνω από το 85% των νοσηλευόμενων και των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι με τον καθηγητή να τονίζει ότι η τρίτη δόση του εμβολίου επέφερε ένα νέο πλήγμα στην πανδημία.

Για τα σχολεία ανέφερε ότι η δική του η γνώμη ήταν ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξουν ωστόσο με δεδομένη την απόφαση της επιτροπής πρέπει οι πάντες να εφαρμόσουν τα μέτρα προστασίας και τα πρωτόκολλα.

Δημοφιλή