Κορονοϊός- Βρετανία: Ηπιότερα τα συμπτώματα της Όμικρον από της Δέλτα, σύμφωνα με στοιχεία

Παρόλα αυτά, θεωρείται πως οι νοσηλείες θα κινούνται σε υψηλά επίπεδα.
via Associated Press

Οι Βρετανοί που νοσούν με την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού είναι λιγότερο πιθανόν να νοσήσουν σε σχέση με αυτούς που κολλάνε τη Δέλτα, πρόκειται να αναφέρουν επιστήμονες της βρετανικής κυβέρνησης βρετανικής κυβέρνησης σύμφωνα με το Politico, με βάση πρώιμα δεδομένα πραγματικού κόσμου ως προς τη σοβαρότητα της νόσησης.

Ωστόσο, αν και οι περιπτώσεις Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο φαίνονται γενικότερα ηπιότερες, η UKHSA (UK Health Security Agency) διαπίστωσε πως δεν είναι είναι αρκετά ηπιότερες ώστε να αποφεύγονται μεγάλοι αριθμοί νοσηλειών, σύμφωνα με τα δεδομένα, που, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Politico, είναι να δημοσιευτούν πριν τα Χριστούγεννα.

Η UKHSA βρήκε στοιχεία πως, για αυτούς που νοσούν σοβαρά με Όμικρον υπάρχει ακόμα υψηλή πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο και θανάτου. Οι επιστήμονες επίσης επιβεβαίωσαν ότι η μεταδοτικότητα της Όμικρον είναι πολύ υψηλή, κάτι που σημαίνει πως ακόμα και αν ηπιότερη, οι λοιμώξεις θα μπορούσαν να εκτοξευτούν σε σημείο που μεγάλοι αριθμοί θα μπορούσαν και πάλι να καταλήγουν σε νοσοκομεία.

Η UKHSA αναμένεται επίσης να συμπεράνει πως, ενώ δύο δόσεις εμβολίου για την Covid δεν επαρκούν για να παρέχουν ισχυρή προστασία έναντι της Όμικρον, μια αναμνηστική δόση μειώνει σημαντικά την πιθανότητα νόσησης τόσο με συμπτώματα όσο και νοσηλείας. Εκπρόσωπος της UKHSA είπε πάντως ότι δεν θα προέβαιναν σε σχόλια σύμφωνα με αδημοσίευτα δεδομένα.