Κορονοσυγκέντρωση με fireshow στη Θεσσαλονίκη, τριήμερο «φεστιβάλ» στην Κυψέλη

Τα κορονοπάρτι καλά κρατούν.
Fotojet

Είναι δεδομένο ότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Η λαχτάρα του να ξεσκάσει, να ξεδώσει, να βγει έξω, να διασκεδάσει και να συναναστραφεί με άλλους ανθρώπους είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

Εκεί, όμως, που τελειώνει η λογική, ξεκινούν τα κορονοπάρτι.

Γιατί είναι άλλο πράγμα να συναντάς 3-4 ή και 5-6 φίλους σου και άλλο να συνωστίζονται εκατοντάδες άτομα σε μια πλατεία την ώρα που ο κορονοϊός θερίζει περισσότερο από ποτέ.

Στη Θεσσαλονίκη στήθηκε το βράδυ της Κυριακής σόου με φλόγες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων. Λες και αυτό έλειπε από τις ζωές μας αυτή την περίοδο, ένα fireshow...

Οι δράσεις-εκδηλώσεις στο ΑΠΘ ολοένα και αυξάνονται. Πλέον οι χώροι του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος έχουν μετατραπεί σε αμέτρητα «πηγαδάκια» φοιτητών που προσπαθούν κάτω από τη σκιά του κορονοϊού να ζήσουν στιγμές από το παρελθόν.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπως έγραψε το thesstoday.gr -εδώ και περίπου ένα μήνα- «σφύζει» από ζωή, μουσικές και αλκοόλ, ενώ στο… μενού προστέθηκαν και... εντυπωσιακές εκδηλώσεις.

Το φλεγόμενο σόου στήθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων στο κτίριο διοίκησης, μπροστά από το άγαλμα του Αριστοτέλη.

Φυσικά, δεν έλειψαν ούτε τα παιχνίδια στο γρασίδι, ούτε τα μουσικά όργανα των φοιτητών που «σπάνε» τη σιωπή του lockdown σε κάθε γωνιά του Πανεπιστημίου, αλλά ούτε και το άφθονο αλκοόλ.

Ιδιοκτήτης περιπτέρου που διατηρεί την επιχείρησή του έξω από το ΑΠΘ μιλώντας στο thesstoday.gr τόνισε ότι η κίνηση την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη θυμίζοντας εικόνες προ… κορoνοϊού λόγω της αυξημένης προσέλευσης ατόμων.

Με το άνοιγμα δραστηριοτήτων να μετρά αντίστροφα οι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζουν μελλοντικές εκδηλώσεις-συναθροίσεις στο ΑΠΘ, όπου εν μέσω καραντίνας και με κλειστές σχολές για παραπάνω από ένα χρόνο νιώθουν ξανά ότι βρίσκονται στο «σπίτι» τους.

Πάρτι δίχως τέλος στην Κυψέλη

Ακόμα χειρότερη είναι η εικόνα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, όπου είχε στηθεί ένα ατελείωτο πάρτι το προηγούμενο τριήμερο.

Τρεος διαδοχικές κορονοσυγκεντρώσεις έλαβαν χώρα το βράδυ της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων και... dj, που φρόντισε να διασκεδάσει τα ανέμελα πλήθη.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το κάλεσμα γίνεται συνήθως από στόμα σε στόμα ή από επαφές μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και όχι από το Facebook.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι παρευρισκόμενοι άφησαν πίσω τους έναν απέραντο σκουπιδότοπο, φροντίζοντας να δημιουργήσουν πολλαπλές υγειονομικές βόμβες.

(με πληροφορίες από thesstoday.gr)

Δημοφιλή