ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/02/2021 17:26 EET

Κώστας Σπυρόπουλος μετά τις καταγγελίες: Εάν προσέβαλα κάποιον δεν ήταν στις προθέσεις μου

Η πρώτη αντίδραση μέσω του δικηγόρου του.

facebook

Μέσω του δικηγόρου του τοποθετήθηκε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Σπυρόπουλος μετά τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις ηθοποιούς Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά

«Ουδείς δικαιούται να υποκαταστήσει την Δικαιοσύνη στο έργο της» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δικηγόρος του Κώστα Σπυρόπουλου, Αλέξης Στεφανάκης με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε μετά την δημοσιοποίηση των καταγγελιών.

Στην ανακοίνωση του ο κ. Στεφανάκης τονίζει πως είναι  «ένδειξη πολιτισμού μιας κοινωνίας ο φερόμενος θύτης να μην στοχοποιείται τόσο βάναυσα ειδικά όταν«δεν υφίσταται καταγγελία που να μπορεί να ερευνηθεί» από την Δικαιοσύνη και δηλώνει εκ μέρους του εντολέα του ότι «αν προσέβαλε κάποιον ή τον έκανε να αισθανθεί άβολα, λυπάται ειλικρινά γι΄αυτό και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν στις προθέσεις του. 

Η ανακοίνωση είναι η εξής

«Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας, καταγγελίες από καταξιωμένες γυναίκες ηθοποιούς, σε βάρος του εντολέα μου Κώστα Σπυρόπουλου, υπό τον τίτλο «θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα».

Αναγνωρίζω ότι τέτοιες καταγγελίες συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και δημιουργούν αισθήματα συμπαράστασης προς τα «θύματα» και αποστροφής προς το φερόμενο «θύτη».

Ωστόσο, αποτελεί ένδειξη πολιτισμού μιας κοινωνίας ο φερόμενος θύτης να μην στοχοποιείται τόσο βάναυσα, ειδικά, όταν δεν υφίσταται καταγγελία που να μπορεί να ερευνηθεί από το μόνο θεσμό που έχει αυτή την εξουσία, ήτοι τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ουδείς δικαιούται να την υποκαταστήσει στο έργο της.

Σε κάθε περίπτωση και σεβόμενος απόλυτα την αξία του ανθρώπου, ο εντολέας μου υπογραμμίζει ότι, εάν προσέβαλε κάποιον ή τον έκανε να αισθανθεί άβολα, λυπάται ειλικρινά γι’ αυτό και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν στις προθέσεις του.

Υπενθυμίζω ότι στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του έχει συνεργαστεί με πλειάδα ηθοποιών, σκηνοθετών και καλλιτεχνικών συντελεστών. Οι συνεργασίες του υπήρξαν πάντοτε αρμονικές, μέσα σε πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας και με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού καλλιτεχνικού αποτελέσματος».