Κοζάνη: Ορφανό, κυνηγημένο αρκουδάκι αναζήτησε καταφύγιο σε αυλή σπιτιού την Ημέρα της Μητέρας

Η Μάρθα και ο Παύλος το προστάτεψαν, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αναζήτησε τη μητέρα του. Αλλά ήταν μάταιο.Φιλοξενείται στο Κέντρο Επανένταξης Άγριας Ζωής μέχρι να επιστρέψει στο φυσικό περιβάλλον
.
.
ΑΠΕ/ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Ένα χαριτωμένο, ορφανό από μητέρα, και κυνηγημένο από σκυλιά αρκουδάκι σώθηκε χάρη στα αντανακλαστικά δύο ανθρώπων στο Εμπόριο Κοζάνης.

Ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας, την περασμένη Κυριακή, το μόλις 3 μηνών αρκουδάκι προσπάθησε να βρει καταφύγιο στην αυλή του Παύλου και της Μάρθας.

Αμέσως μόλις το εντόπισαν, το περιόρισαν σε ασφαλές σημείο ειδοποίησε τη Δασική Υπηρεσία Κοζάνης και τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ.

Όταν κατέφθασε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, ηρέμησε το ζωάκι που ήταν τρομοκρατημένο, δίνοντάς του λίγη τροφή και νερό και άρχισε αμέσως να αναζητά τη μαμά αρκούδα σε δασική περιοχή, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε.

Μάλιστα, το αρκουδάκι τοποθετήθηκε μέσα σε μία πρόχειρη κατασκευή, από την οποία δεν μπορούσε να αποδράσει, αλλά θα ήταν εύκολο για τη μητέρα να το βγάλει από εκεί.

Οι κραυγές και το κλάμα της μικρής αρκούδας ακούγονταν σε μεγάλη ακτίνα και θα ήταν αρκετά, ώστε να το εντοπίσει και να επανενωθούν.

Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν έγινε και έτσι ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ παρέλαβε ξανά το αρκουδάκι το επόμενο πρωί και το μετέφερε στο Κέντρο Επανένταξης Άγριας Ζωής, όπου θα μεγαλώσει για ένα έτος και στη συνέχεια θα γίνει επιχείρηση για την επανένταξή του στο φυσικό περιβάλλον.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης, το αρκουδάκι ονομάστηκε Μάρθα ως ελάχιστη ανταπόδοση στην κυρία που το έσωσε.

Η 3 μηνών Μάρθα λοιπόν, ζυγίζει πέντε κιλά περίπου και είναι υγιέστατη.

Τα πρώτα δείγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, γιατί αποφεύγει τους φροντιστές της και διατηρεί τη συμπεριφορά ενός άγριου ζώου.

Δημοφιλή