Παρίσι: Πρόσκληση σε δείπνο στον πάτο της πισίνας

«Το Les Bains, θα συνεχίσει να είναι ένας θεσμός στην πόλη του Παρισιού και σημείο συνάντησης στο οποίο κοινωνία, πολιτισμός και τέχνη θα γίνονται ένα».

Με τα μπαρ στην Γαλλία να κατεβάζουν ρολά και τα εστιατόρια να παραμένουν ανοιχτά εφαρμόζοντας αυστηρότερους υγειονομικούς κανόνες, ένα ξενοδοχείο στην Γαλλία, που προσφέρει δείπνο σε πολύ ξεχωριστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένης και της πισίνας. έρχεται στην επικαιρότητα. Και αν νομίζει κανείς πως αναφερόμαστε στην αυστηρή έννοια του όρου, με τα τραπέζια τοποθετημένα γύρω από αυτήν με τον πελάτη να κάθεται δίπλα στο νερό, τότε έπεσε έξω.

Εδώ το τραπέζι στρώνεται μέσα στην πισίνα. Κυριολεκτικά.

Το «Les Bains» στην Πόλη του Φωτός, αναγκάστηκε να κλείσει τις πόρτες του λόγω της πανδημίας για έξι μήνες και τις 17 Σεπτεμβρίου λειτούργησε και πάλι με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών.

Αν και τα 39 δωμάτια του ξενοδοχείου δεν είναι ανοιχτά για χρήση αυτή την στιγμή, οι επισκέπτες μπορούν κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, να κάνουν κράτηση για δείπνο στο εστιατόριο Roxo του ξενοδοχείου μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα επιλέγοντας ανάμεσα στην κυρία αίθουσα, στην μεγαλύτερη σουίτα που βρίσκεται στο ρετιρέ, στην ντισκοτέκ αλλά και στο διαμέρισμα για εκλεκτούς και μόνο πελάτες, με την πρόσβαση σε αυτό να γίνεται από ένα καλά κρυμμένο ασανσέρ.

To ξενοδοχείο δημοσίευσε μια φωτογραφία της πισίνας στην σελίδα του στο Instagram με την λεζάντα, «... μια μοναδική εμπειρία στη θρυλική πισίνα του Les Bains Douches».

Η ιστορία του Les Bains, το οποίο βρίσκεται στη γειτονιά Μαρέ του Παρισιού, αρχίζει τον 19ο αιώνα ως χαμάμ.

Το 1978,περνάει στα χέρια του σχεδιαστή Φίλιπ Σταρκ. Γίνεται νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με την ονομασία Les Bains Douches. Θα μείνει στην ιστορία για την μοναδική πίστα χορού που διέθετε και την πισίνα με τα ψηφιδωτά, ενώ σύμφωνα με την αμερικάνικη εφημερίδα The New York Times, την δεκαετία του ’80, μεγάλες διασημότητες όπως ο Μικ Τζάγκερ, η Κέιτ Μος και η Ναόμι Κάμπελ το επισκέπτονταν πολύ συχνά.

To 2015 το Les Bains ανακαινίστηκε πλήρως και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο. Οι σχεδιαστές που ανέλαβαν το έργο, κράτησαν μέρος του φημισμένου κλαμπ, ενώ η πισίνα με το ξακουστό μωσαϊκό διατηρήθηκε έτσι ώστε να θυμίζει τις ένδοξες μέρες που η αφρόκρεμα της Γαλλικής - και όχι μόνο - κοινωνίας κολυμπούσε σε αυτή.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του, Ζαν - Πιερ Μαρουά, έγραψε στον ιστότοπο του ξενοδοχείου ότι ελπίζει πως το Les Bains θα προσφέρει στους επισκέπτες, μέσω των μοναδικών χώρων που θα επιλέξουν, μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.

«Ελπίζουμε ότι, έστω και υπό τις παρούσες συνθήκες, το Les Bains, θα συνεχίσει να είναι ένας θεσμός στην πόλη του Παρισιού, ένα χωνευτήρι για διαφορετικές κουλτούρες, ένα σημείο αναφοράς στο οποίο κοινωνία, πολιτισμός και τέχνη θα γίνονται ένα», ανέφερε.

Πηγή: Insider