Λάρισα: Ποινή φυλάκισης σε 41χρονο που βίασε 12χρονη σε αποθήκη

Στην απολογία του ο δράστης αρνήθηκε την κατηγορία.
dowell via Getty Images

Ο βιασμός μιας 12χρονης στη Λάρισα, από 41χρονο σε αποθήκη προκαλεί αποτροπιασμό στην τοπική κοινωνία της Λάρισας και τον καταδίκασε σε φυλάκιση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», ένοχος για βιασμό, γενετήσια πράξη και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση ενός 12χρονου κοριτσιού, κρίθηκε 41χρovoς από την Καρδίτσα.

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης, κεκλεισμένων των θυρών, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και 1 μήνα, καθώς του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Εργαστηριακές εξετάσεις επιβεβαίωσαν την καταγγελία

Η απόφαση επιβλήθηκε ωστόσο χωρίς αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα ο 41χρovoς να επιστρέφει στη φυλακή.

Τα αδικήματα σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, φέρεται να έλαβαν χώρα στην αποθήκη που διαμόρφωσε ως διαμέρισμα, ασελγώντας στη 12χρονη, κορίτσι γειτόνων του.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία της 12χρονης, ενώ οι εργαστηριακές εξετάσεις, σε εσώρουχο της μικρής ήταν αυτές που επιβεβαίωσαν την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του μικρού κοριτσιού.

Ο 41χρovoς παραπέμφθηκε σε δίκη ως κατηγορούμενος, καθώς στην Καρδίτσα στις 11-8-2020 όπως, μεταξύ άλλων, σημειώνεται στο βούλευμα «ενεργώντας με πρόθεση, άσκησε σωματική βία σε άλλον και τον εξανάγκασε σε γενετήσια πράξη και σε ανοχή αυτής και συγκεκριμένα, αφού προσκάλεσε την ανήλικη, εντός αποθήκης ιδιοκτησίας του, την οποία είχε διαμορφώσει ως δωμάτιο, κλείδωσε την πόρτα μετά τη διέλευση της ανήλικης εντός αυτής και στη συνέχεια ο κατηγορούμενος ασκώντας σωματική βία εξανάγκασε την ανήλικη να ξαπλώσει στο κρεβάτι του» και προχώρησε σε πράξεις που περιγράφονται λεπτομερώς στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Στο πλαίσιο της δίκης, και μετά από αρκετές διακοπές, κατέθεσε πλήθος μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και 22 μάρτυρες υπεράσπισης. Πλήθος συγγενών και φίλων όλες τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και την Τρίτη, ανέμενε την εξέλιξη της υπόθεσης μέχρι αργά το βράδυ, με κάποιους από αυτούς να κάνουν λόγο για «σκευωρία».

Την Τρίτη απολογήθηκε ο 41χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε την κατηγορία, ενώ η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου. Το ΜΟΔ τον έκρινε ομόφωνα ένοχο και για τις τρεις πράξεις αναγνωρίζοντας του παράλληλα το ελαφρυντικό το πρότερου έντιμου βίου.

Το δικαστήριο ωστόσο έκρινε ότι η έφεση δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα ο 41χρονος να επιστρέφει στη φυλακή.

Πηγή: dikastiko.gr

Πήγαινε στην αρχική σελίδα