Εκτός ΠΑΣΟΚ η Εύα Καϊλή: Ανακρίνεται ως ύποπτη διαφθοράς σε σκάνδαλο του Ευρωκοινοβουλίου

Συνελήφθη ο σύζυγός της για την ίδια υπόθεση.
Vladimir Rys via Getty Images

Σε ανάκριση για υπόθεση διαφθοράς παραμπέμπεται η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευα Καϊλή, σύμφωνα με πηγές του κόμματος που επιβεβαιώνουν στην HuffPost τις πληροφορίες περί εμπλοκής της σε πολιτικό σκάνδαλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι έχει συλληφθεί ο σύζυγος της Ελληνίδας πολιτικού αλλά όχι η ίδια, μιας και έχει ασυλία ως μέλος του Ευρωκοινοβουλίου. Ωστόσο, υπάρχει διαδικασία άρσης της εν λόγω ασυλίας, στην οποία αναμένεται όπως όλα δείχνουν να οδηγηθεί η Ευα Καϊλή.

Σημειώνεται ότι, τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής, συνελήφθησαν σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο έρευνας ενός οικονομικού δικαστή ως ύποπτοι για δωροληψία από μια «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, προέβη στη διαγραφή της από το κόμμα ενώ έχει ζητήσει την σύγκληση της ομάδας των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή για να τεθεί εκτός κι από εκεί.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας Le Soir, αξιωματούχοι του Κατάρ είχαν προσπαθήσει να δωροδοκήσουν έναν εκλεγμένο Ιταλό σοσιαλιστή που ήταν ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2019.

Η έρευνα αφορά μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εισαγγελίας.

Για μήνες, Βέλγοι ερευνητές «υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση» εντός αυτού του οργάνου.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα