Κορονοϊός: Τρίτη δόση εμβολίου στους τρεις μήνες

Ανακοινώσεις από τον γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.
.
.
Eurokinissi

Στους τρεις μήνες από τους έξι που ήταν πριν επισπεύδεται η χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου για τον κορονοϊό, όπως ανακοινώθηκε από τον γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Όπως τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τις συστάσεις και κατέληξε στις εξής προτάσεις: Όλοι οι πολίτες άνω των 18 μπορούν να κάνουν την τρίτη δόση τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις. Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν νοσήσει- μπορούν να κάνουν την τρίτη δόση τρεις μήνες μετά τη διάγνωση.

Η πλατφόρμα, όπως είπε, θα άνοιγε το βράδυ της Παρασκευής. Υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό αυτήν την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα θα διορθωθούν και οι συστάσεις.

Όσον αφορά σε όσους έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της J&J, το διάστημα των δύο μηνών παραμένει.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα θα άνοιγε σταδιακά από το βράδυ της Παρασκευής, ενώ εκτίμησε δε σε 2 εκατ. τους πολίτες που μπορούν να προβούν στην τρίτη δόση. Η απόφαση της επιτροπής όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό καθώς η παραλλαγή Όμικρον φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και την κοινωνία. Ο στόχος, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο, δηλαδή κι όλοι αυτοί που είχαν κάνει τον αρχικό εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο που πέρασε.

Η κίνηση αυτή λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο μέτρων εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων, με επιδίωξη η κοινωνία και η οικονομία να παραμείνουν ανοιχτές.

Αύξηση καταγράφεται στα ραντεβού πολιτών άνω των 60 ετών, μετά τις ανακοινώσεις περί υποχρεωτικότητας: Μέσα σε 3 ημέρες 41.000 άνθρωποι έκλεισαν το ραντεβού τους, αριθμός πολλαπλάσιος από τον μέσο όρο των ημερήσιων ραντεβού τις προηγούμενες ημέρες.

Popular in the Community