Μανώλης Μαυρομάτης: Εξαιρετικά κρίσιμο το 48ωρο που διανύεται - Το ιατρικό ανακοινωθέν

Μανώλης Μαυρομάτης: Εξαιρετικά κρίσιμο το 48ωρο που διανύεται - Το ιατρικό ανακοινωθέν
.
.
Eurokinissi Sports

Με θερμικά εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα των κάτω άκρων, κορμού, αριστερού άκρου και τριχωτού της κεφαλής συνολικές εγκαυματικής επιφάνειας 18% νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο Μανώλης Μαυρομάτης σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση του όπως και της 80χρονης συζύγου του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη για το 48ωρο από τις 18 -20 Φεβρουαρίου.

Ο αθλητικογράφος και πρώην βουλευτής της ΝΔ και η σύζυγός του μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 05:30 τα ξημερώματα της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων της πλαστικής χειρουργικής.

Σχετικά με την Ειρήνη Μαυρομάτη το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει ότι τα εγκαύματα που φέρει είναι συνολικής επιφανείας 40% του σώματος και με στοιχεία εισπνευστικού εγκαύματος, ενώ τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη.

Ολόκληρο το ανακοινωθέν

1. Γνωρίζεται ότι 18/02/2024 (05:00 hrs) διακομίσθηκαν μέσω Σ/ΕΚΑΒ , στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Α. «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», μετά από απεγκλωβισμό από οικιακή πυρκαγιά (επί της οδού Αναyνωστοπούλου στο Κολωνάκι) οι ασθενείς:

α.- Ο αθλητικογράφος και πρώην Βουλευτής, Μανώλης Μαυρομμάτης, (82) ετών, με Θερμικά Εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα κάτω άκρων, κορμού, αριστερού άνω άκρου και τριχωτό κεφαλής, Συνολικής Εγκαυματικής Επιφάνειας 18% της Ολικής Επιφάνειας Σώματος.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

β.- Η Ειρήνη Μαυρομμάτη 80 ετών (σύζυγος), με Θερμικά Εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα προσώπου, άνω και κάτω άκρων και κορμού, με μεγαλύτερη προσβολή της αριστερής πλευράς του σώματος, Συνολικής Εγκαυματικής

Επιφάνειας (40%) της Ολικής Επιφάνειας Σώματος και με στοιχεία εισπνευστικού εγκαύματος.

Η ασθενής διασωληνώθηκε λόγω επαπειλούμενου αεραγωγού και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

Υποβλήθηκε σε εσχαροτομές στην αριστερή άκρα χείρα και το αντιβράχιο.

2. Οι ασθενείς νοσηλεύονται στην Μονάδα Εγκαυμάτων, στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και η κατάστασή τους κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, για τις επόμενες (48) ώρες.

Δημοφιλή