Πινγκ - Πονγκ ανακοινώσεων Μαξίμου - ΝΔ και η αντιπαράθεση καλά κρατεί

Πινγκ - Πονγκ ανακοινώσεων Μαξίμου - ΝΔ και η αντιπαράθεση καλά κρατεί
SOOC

Την ταύτιση της ΝΔ με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη αναδεικνύει η κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «μαύρο μέτωπο» και πολιτική καθοδήγηση της ΝΔ από τον όμιλο Μαρινάκη.

Η κυβέρνηση σχολίασε πολιτικά τη δήλωση Μαρινάκη υπογραμμίζοντας ότι είναι «πολιτικός καθοδηγητής» της ΝΔ.

«Λίγο πριν το τέλος της μνημονιακής επιτροπείας και ενώ η χώρα ανακάμπτει, η ΝΔ στερούμενη πλέον κάθε πολιτικού επιχειρήματος επιστρατεύει το μαύρο μέτωπο της συκοφαντίας, των ψευδών δημοσιευμάτων και των εκβιασμών. Στόχος του μαύρου μετώπου είναι η παλινόρθωση της πιο εκφυλισμένης εκδοχής του παλιού πολιτικού συστήματος της ολιγαρχίας, της διαπλοκής και του πελατειασμού» υπογραμμίζει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού και τονίζει ότι «ο Β. Μαρινάκης με τη χθεσινή του δήλωση αναδεικνύεται στο νέο ηγετικό παράγοντα αυτού του μαύρου μετώπου, στο νέο πολιτικό καθοδηγητή της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη».

«Το επικίνδυνο για τη δημοκρατία και τις αρχές του κράτους δικαίου δεν είναι η πολιτική αντιπαράθεση αλλά η ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις συκοφαντίες, τα ψέματα και τις εντολές ενός διωκόμενου για εμπορία ναρκωτικών επιχειρηματία» επισημαίνει η κυβέρνηση και προσθέτει: «το να επικαλείται πάντως η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη αλλά και ο Β. Μαρινάκης τις αρχές του κράτους δικαίου και να καλούν σε υπεράσπιση των αρχών της αστικής δημοκρατίας είναι το λιγότερο ειρωνικό».

«Σε κάθε περίπτωση, τους καλωσορίζουμε στην επικράτεια των αρχών του ευρωπαϊκού διαφωτισμού» καταλήγει.

ΝΔ: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Άμεση και σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για απόγνωση, καρέκλες που τρίζουν, διαπλοκή και πολιτική αθλιότητα επιτίθεται στο Μαξίμου. Ειδικότερα, τονίζει: «το μόνο μαύρο που δικαίως φοβάται ο κ. Τσίπρας είναι αυτό που τον περιμένει στις κάλπες. Και από αυτό δε θα γλιτώσει όσες αθλιότητες και αν μεθοδεύσει στον χρόνο που του απομένει». Πιο αναλυτικά αναφέρει:

«Στην απόγνωσή τους που βλέπουν τις καρέκλες τους να τρίζουν, οι απερχόμενοι ένοικοι του Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εκδίδουν πια ανακοινώσεις που θα διδάσκονται στο μέλλον ως μνημεία θράσους και πολιτικής αθλιότητας.

Τα βοσκοτόπια για τις τηλεοπτικές άδειες, τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με σπεσιαλίστες των off-shore, οι χαριστικές ρυθμίσεις σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες και η φορολογική ασυλία στους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου είναι μερικά μόνον από τα έργα και τις ημέρες της ΣΥΡΙΖΑϊκής διαπλοκής. Την ίδια ώρα που ακόμη και Ενώσεις Δικαστών καταγγέλλουν πρωτοφανείς κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Οι πολίτες έχουν καταλάβει πια πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που συναλλάσσονται με συγκεκριμένα συμφέροντα, επιδιώκοντας να κτίσουν το δικό τους καθεστώς.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Μαρινάκη, ο κ. Τσίπρας οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες πόσες φορές έχει συναντηθεί μαζί του και τι ακριβώς συζήτησαν. Και ο κ. Μαρινάκης οφείλει να πει δημοσίως ποια είναι η βοήθεια που προσέφερε στην Κυβέρνηση, όπως υποστήριξε στην δημόσια επιστολή του.

ΥΓ

«Μόνον οίκτο προκαλούν τα περί «μαύρου μετώπου» και τα μαθήματα Δημοκρατίας από αυτούς που την υπονομεύουν καθημερινά, παραβιάζοντας θεμελιώδεις κανόνες του Κράτους Δικαίου. Το μόνο μαύρο που δικαίως φοβάται ο κ. Τσίπρας είναι αυτό που τον περιμένει στις κάλπες. Και από αυτό δε θα γλιτώσει όσες αθλιότητες και αν μεθοδεύσει στον χρόνο που του απομένει».

Μαξίμου: Αρκεί ένα τηλέφωνο στον κουμπάρο του»

«Αρκεί ένα τηλεφώνημα στον κουμπάρο του» είναι η απάντηση της κυβέρνησης στη ΝΔ, η οποία ζητούσε να μάθει το αντικείμενο των παλαιότερων συναντήσεων του πρωθυπουργού με τον επιχειρηματία.

Το Μαξίμου αντέδρασε με οξύτητα στην ανακοίνωση της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά: «αν επιμένει ο πρόεδρος της ΝΔ να μάθει το περιεχόμενο της συζήτησης στη συνάντηση, είναι πολύ εύκολο. Αρκεί ένα τηλέφωνο στον κουμπάρο του». Σημειώνεται ότι χαρακτηρίζει «διωκόμενο» και όχι «ναρκέμπορο» τον Β. Μαρινάκη.

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού ξεκαθαρίζεται ότι η κυβέρνηση συναντά επιχειρηματίες, αλλά δεν τους κάνει τα χατίρια όπως οι κυβερνήσεις της ΝΔ.

«Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχα ερωτήματα έθετε η ΝΔ και για την περιβόητη συνάντηση με τον Στ. Ψυχάρη. Κατανοούμε βέβαια τη σπουδή τους να θεωρούν τη συνάντηση με τον κουμπάρο της οικογένειας Μητσοτάκη και πλέον διωκόμενο επιχειρηματία σχεδόν ποινικό αδίκημα, ωστόσο επαναλαμβάνουμε πως σημασία δεν έχει εάν ο πρωθυπουργός συναντά επιχειρηματίες κατόπιν αιτήματός τους, αλλά εάν αποδέχεται να τους ευνοήσει για να έχει την υποστήριξη των Μέσων τους. Αυτό ακριβώς δηλαδή που κάνει ο Κ. Μητσοτάκης», τονίζεται.

Η κυβέρνηση επαναφέρει την εκκρεμότητα του θέματος της offshore που χρηματοδότησε την εφημερίδα Πρώτο Θέμα και την εταιρεία της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

«Ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ τολμούν να αρθρώνουν τη λέξη offshore τη στιγμή που για δέκατη μέρα δεν έχουν απαντήσει στο απλό ερώτημα: Ποιος και γιατί χρηματοδότησε μέσω offshore με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ την εταιρία της κας Μαρέβας Μητσοτάκη το 2017», επισημαίνει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού και στο ίδιο ύφος υπογραμμίζει: «ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ τολμούν να μιλούν για Δημοκρατία, κράτος δικαίου και Δικαιοσύνη, τη στιγμή που διαχρονικά εμπλέκονται σε ατελείωτα σκάνδαλα. Από τη Siemens και τα ”δώρα” του Μιχ. Χριστοφοράκου, τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis, τα θαλασσοδάνεια στο κόμμα της και τα Μέσα ενημέρωσης μέχρι τον Κήρυκα Χανίων του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη. Όσο και να πασχίζουν, η προσπάθεια εξίσωσής τους με ανύπαρκτες υποθέσεις είναι κωμική».

ΝΔ: Όσο μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο μεγαλώνει η αθλιότητά του

Με νέα της ανακοίνωση η ΝΔ προσπαθεί να πει την τελευταία κουβέτα στην εν εξελίξει αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Αυτή τη φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ασχοληθεί άλλο με μια απελπισμένη παρέα αδίστακτων εξουσιομανών που επιδιώκουν να σύρουν την χώρα στη λάσπη» έχοντας ήδη ότι τονίσει πως «η νέα παραληρηματική ανακοίνωση των απερχόμενων ενοίκων του Μαξίμου απλώς επιβεβαιώνει ότι όσο μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο μεγαλώνει η αθλιότητά του».

Όπως εξηγεί δε, «ο κ. Μητσοτάκης συζητά σήμερα με 60 φορείς για την αντιμετώπισης της φτώχειας παρουσιάζοντας το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί αύριο στη Λέσβο συνοδευόμενος από 17 διμοιρίες ΜΑΤ».

Και καταλήει επισημαίνοντας «ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του».


Δημοφιλή