ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/01/2019 15:05 EET

Μαξίμου: Παράνομη πράξη με καθοδήγηση Μητσοτάκη τα μηνύματα για τη συμφωνία των Πρεσπών

«Παρακινούν σε βία και τρομοκρατία εναντίον βουλευτών»

Eurokinissi

«Η αποκάλυψη των μαζικών μηνυμάτων με αποστολέα τον Γραμματέα Β4 ΝΟΔΕ της ΝΔ κ. Αβραμάκο, προς οπαδούς του κόμματος, με τους αριθμούς των προσωπικών κινητών τηλεφώνων βουλευτών, παρακινώντας σε άσκηση βίας και τρομοκρατίας εναντίον τους, σε σχέση με τη θέση και ψήφο τους στο Κοινοβούλιο στο κρίσιμο εθνικό θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν αποτελεί μόνο παράνομη πράξη αλλά και ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει επιλέξει η ΝΔ» υποστηρίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το ζήτημα που έθιξε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, στον απόηχο της υπερψήφισης στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ των τροπολογιών για το Σύνταγμα στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ο μηχανισμός της ΝΔ προφανώς με πλήρη γνώση και καθοδήγηση, του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές. Το ομολόγησε κυνικά και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Κυρανάκης, που χαρακτήρισε “υποχρέωση” τα τηλεφωνήματα αυτά.

Οι βουλευτές θα απαντήσουν υψώνοντας τη φωνή της συνείδησής τους για την προάσπιση του εθνικά ωφέλιμου» αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου συμπληρώνεται πως «καμία απόπειρα βίας και τρομοκρατίας - από αυτές που είναι συνηθισμένοι άλλωστε ορισμένοι μηχανισμοί - δεν πρόκειται να κάμψει τη συνείδηση και το φρόνημά τους. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης όμως οφείλουν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για την αντιδημοκρατική πρακτική που επιλέγουν».

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κυρανάκης είχε επισημάνει πως «το να παίρνει τηλέφωνο ο ψηφοφόρος σε πολιτικά γραφεία δεν είναι εκφοβισμός. Δεν είναι απλά δικαίωμα, είναι υποχρέωση», προσθέτοντας πως «το να ζητά ένας ψηφοφόρος από τον εκλεγμένο εκπρόσωπό του να μην ψηφίσει κάτι, είναι συνταγματική του υποχρέωση. Οι πολιτικοί έχουμε υποχρέωση να ακούμε τον λαό».

Σημειώνεται πως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ, που έχει ταχθεί υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, δήλωσε πως δέχεται απειλητικά μηνύματα και τηλεφωνήματα: «Κάθε δέκα λεπτά χτυπάει τηλέφωνο. Μου λένε”είσαι προδότης, θα δικαστείς για εσχάτη προδοσία, το κεφάλι σου σε χαντάκι θα βρεθεί” και διάφορα άλλα. Δεν μπορώ να δουλέψω, έχω διαγράψει 200 μηνύματα».