ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/09/2018 11:08 EEST | Updated 13/09/2018 11:26 EEST

Με 15 χρόνια καθυστέρηση, έρχονται την άνοιξη τα υδροπλάνα

Reuters Staff / Reuters

Μέσα στο 2019 θα ξεκινήσει να λειτουργεί το δίκτυο υδατοδρομίων της χώρας, με το πρώτο να αναμένεται να δημιουργηθεί στο Ιόνιο Πέλαγος και τη Δυτική Ελλάδα, έχοντας ως βάση την Κέρκυρα.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που έδωσε το «πράσινο φως» για την ανάπτυξη του δικτύου μετά από 15 χρόνια καθυστερήσεων, αφορά στο νέο νομοθετικό πλαίσιο αδειοδότησης για την ίδρυση λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών (υδατοδρομίων). 

Το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί, αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας αγοράς που θα στηρίξει σημαντικά τον τουρισμό και θα βοηθήσει απομονωμένες περιοχές της Ελλάδας να έχουν εύκολη, γρήγορη και φθηνή διασύνδεση με άλλες περιοχές. Παράλληλα, άλλα οφέλη από τη χρήση των υδροπλάνων  είναι ότι θα συνδράμουν σημαντικά στις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης ιδιαίτερα σε απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου.

Το αισιόδοξο πλάνο των επενδυτών είναι να υλοποιηθεί ένα δίκτυο πάνω από 100 υδατοδρομίων που θα συνδέουν όλα τα μέρη της χώρας δίνοντας νέα ώθηση στον ελληνικό τουρισμό.

 

Στην εγχώρια αγορά δραστηριοποιούνται δύο εταιρείες, η Ελληνικά Υδατοδρόμια και η Hellenic Seaplanes, οι οποίες έχουν προσελκύσει ιδιώτες επενδυτές.

 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

 

 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post