Μη μου άπτου: Το 3o Athens Fashion Film Festival ένα χρόνο μετά το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα

Δηλωτικός ο τίτλος αυτής της, τόσο ιδιαίτερης «επετείου».
3ο Athens Fashion Film Festival
3ο Athens Fashion Film Festival

Ερχεται online από Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου ως Δευτέρα 1 Μαρτίου, με τίτλο «Touch me, not - Μη μου άπτου», τίτλος που παραπέμπει στη συμπλήρωση ακριβώς ενός έτους από το πρώτο καταγεγραμμένο εγχώριο κρούσμα κορονοϊού στην χώρα.

Μετρώντας αντίστροφα για την έναρξη του 3 Athens Fashion Film Festival, οι διοργανωτές του παρουσιάζουν τις λεπτομέρειες για όλες τις ανοιχτές διαδικτυακές συζητήσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ, αλλά και τα χαϊλάιτς του φετινού προγράμματος.

Πρόγραμμα Ανοιχτών Διαδικτυακών Συζητήσεων

Πέμπτη 25/2 στις 11 π.μ.

Live μετάδοση στο You Tube Channel του AFFF

Μέσα από τη σειρά ανοιχτών συζητήσεων Design in Film, που παρουσιάζει το AthensFFF και η καλλιτεχνική διευθύντρια Νικόλ Αλεξανδροπούλου σε συνεργασία με το ΕΚΟΜΕ, το φετινό Athens Fashion Film Festival επιχειρεί να χαρτογραφήσει το σύγχρονο τοπίο της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στο οποίο καλούνται να ενταχθούν οι Ελληνες επαγγελματίες και δημιουργοί. Ποια είναι όμως η θέση της Ελλάδας σε αυτό το τοπίο; Θα μπορούσε η επιτυχία προσέλκυσης τόσων ευρωπαϊκών παραγωγών τα τελευταία χρόνια, να συνεχιστεί και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού; Τι κίνητρα και διευκολύνσεις αναζητά ο παραγωγός μιας big budget ταινίας ή μιας πλατφόρμας όπως το Netflix και το HBO, σε μια χώρα προκειμένου να οργανώσει εκεί τα γυρίσματά του; Και που στέκεται η Ελλάδα σε αυτό το επίπεδο;

Το AFFF3 αναζητά την απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα μέσα από την εναρκτήρια ανοιχτή συζήτηση της φετινής διοργάνωσης που θα φιλοξενήσει ως ομιλητές: Τον αμερικανό παραγωγό Ρικ Πόρας, τον αμερικανό παραγωγό Ρίτσαρντ Σάρκεϊ, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΚΟΜΕ, Πάνο Κουάνη. Την συζήτηση συντονίζει ο Πατρίς Βιβάνκος.

Ακολουθεί η συζήτηση «Γυναικεία ενδυνάμωση την εποχή του COVID-19: Εργασία και ενδοοικογενειακή βία» (Πέμπτη 25/2 στις 15.00), ενώ η έναρξη των design in film digital talks (Παρασκευή 26/2 – Κυριακή 28/2) γίνεται σε
σε συνεργασία με το EKOME (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας).

Τα ειδικά αφιερώματα του 3ου AFFF είναι τα εξής: Touch me, not - Μη μου άπτου, Seven Women - Seven Men, Design in Film, Curiosity killed the cat-walk και Biographies.

Μάθετε περισσότερα εδώ: