Με την υπογραφή του Μικ Τζάγκερ το τραγούδι της σειράς «Slow Horses» με τον Γκάρι Όλντμαν

Το «Strange Game» μόλις κυκλοφόρησε. Πρώτη φορά ο frontman των Rolling Stones γράφει μουσική για την τηλεόραση.

«Εντελώς ξαφνικά, από το πουθενά, έλαβα ένα email από έναν τύπο που δεν ήξερα, τον [συνθέτη] Ντάνιελ Πέμπερτον. Είχα ακούσει γι′ αυτόν, γιατί έχει γράψει πολλή μουσική για την τηλεόραση και το σινεμά, Άγγλος, με πολλά εύσημα [και] υποψηφιότητες για βραβεία. Μου είπε, Θα σας ενδιέφερε να γράψετε αυτό το μουσικό τηλεοπτικό θέμα; Είμαι πάντα έτοιμος να κάνω κάτι διαφορετικό».

Αυτά είχε πει ο Μικ Τζάγκερ σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Rolling Stone απαντώντας στο πώς προέκυψε το τραγούδι των τίτλων της νέας κατασκοπικής σειράς «Slow Horses», μίας σειράς με μπόλικο μαύρο χιούμορ, και ιδανικό πρωταγωνιστή τον Γκάρι Όλντμαν στον ρόλο του απρόθυμου αρχηγού μιας δυσλειτουργικής ομάδας κατασκόπων.

Το «Strange Game», που ο Τζάγκερ έγραψε μαζί με τον συνθέτη Ντάνιελ Πέμπερτον, το τραγούδι των τίτλων της πολυαναμενόμενης σειράς του Apple TV+, κυκλοφόρησε την 1η Απριλίου, ανήμερα της πρεμιέρας.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ συνθέτης, Ντάνιελ Πέμπερτον χαρακτήρισε τη συνεργασία με τον frontman των Rolling Stones, που γιορτάζουν εφέτος 60 χρόνια στη μουσική, ως μία από τις πιο συναρπαστικές της καριέρας του.

Είναι η πρώτη φορά που ο Τζάγκερ γράφει μουσικό θέμα για την τηλεόραση και ίσως να μην είχε συμβεί αν δεν είχε διαβάσει -και δεν του άρεσε- το βιβλίο του Μικ Χέρον στο οποίο βασίζεται η σειρά.

Με πληροφορίες από variety, pitchfork.com

Δημοφιλή