Μητσοτάκης: Δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας

Ο διάλογος του πρωθυπουργού με δημοσιογράφους για την εξέλιξη που είχε η ακύρωση της συνάντησης του με τον Ρίσι Σούνακ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε έναν διάλογο με δημοσιογράφους για το επεισόδιο με τον Ρίσι Σούνακ. στο περιθώριο της εκδήλωσης του ΟΚΑΝΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε έναν διάλογο με δημοσιογράφους για το επεισόδιο με τον Ρίσι Σούνακ. στο περιθώριο της εκδήλωσης του ΟΚΑΝΑ
Eurokinissi

«Εγώ δεν έκανα τίποτα. Μόνο η παρουσία μου», είπε ο πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους ερωτηθείς για την ακύρωση της συνάντησης του με τον Ρίσι Σούνακ και την εξέλιξη που υπήρξε με την έντονη κριτική κατά του Βρετανού πρωθυπουργού ακόμα και από συμπατριώτες του αλλά και την κόντρα που είχε ο Σούνακ στη βρετανική Βουλή με τον ηγέτη των Εργατικών. Η συζήτηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους του Τύπου έγινε μετά την τελετή αποφοίτησης της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης του ΟΚΑΝΑ όπου και παρέστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, δείχνοντας έτσι ότι δεν θέλει να δώσει συνέχεια στο επεισόδιο με τον Ρίσι Σούνακ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, μετά τον ισχυρισμό του Βρετανού πρωθυπουργού ότι ακύρωσε τη συνάντηση επειδή υπήρξε συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου να μην συζητηθεί το ζήτημα των Γλυπτών, κάτι που η ελληνική πλευρά διαψεύδει, κυβερνητικές πηγές απαντούσαν: «Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ′ όσα έχουμε ήδη πει».

Όλα δείχνουν ότι για την κυβέρνηση το επεισόδιο με τη διπλωματική απρέπεια του Ρίσι Σούνακ έχει λήξει και εκτιμούν ως μόνο θετικό σημείο –κάτι που τόνισε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου- τη δημοσιότητα που δόθηκε στο δίκαιο αίτημα της χώρας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Δημοφιλή