Μητσοτάκης: Όλοι μαζί θα πάμε μπροστά, παρά τις δυσκολίες, να αλλάξουμε την Ελλάδα

«Η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό που έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε πολίτες του Αμαρουσίου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε πολίτες του Αμαρουσίου
Dimitris Papamitsos

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του επαφή με τους πολίτες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, επισκέφθηκε το Μαρούσι όπου και μίλησε σε ψηφοφόρους και υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτηση του από το κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία ενώ προχώρησε και αυτοκριτική. «Ξέρω ότι όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι γι’ αυτό το τραγικό ατύχημα το οποίο στοίχισε τις ζωές σε 57 συμπολίτες μας, ανάμεσά τους πολλά νέα παιδιά. Και ξέρω πολύ καλά, φίλες και φίλοι, ότι η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το οποίο έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας παράλληλα τη διαβεβαίωση ότι «όλοι μαζί θα πάμε μπροστά, παρά τις δυσκολίες, να αλλάξουμε την Ελλάδα.»

«Να κάνουμε την ειλικρινή μας αυτοκριτική, αλλά δεν θα μηδενίσουμε το σημαντικό έργο μας»

Το βασικό μήνυμα του πρωθυπουργού ήταν «να διορθώσουμε όλα τα κακώς κείμενα μιας Ελλάδας που έρχεται από το παρελθόν, μιας Ελλάδας η οποία μας πληγώνει, μιας Ελλάδας η οποία δεν μας εκφράζει, μιας Ελλάδας η οποία δεν αξίζει στη νέα γενιά.»

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο αφήγημα που θα ξεδιπλώσει περισσότερο όσο προχωρά η προεκλογική περίοδος. «Να κάνουμε την ειλικρινή μας αυτοκριτική όπου χρειάζεται, αλλά δεν θα μηδενίσουμε το σημαντικό έργο το οποίο έχουμε πετύχει αυτά τα τέσσερα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε για βασικές τομές που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ τα τελευταία χρόνια.

«Να θυμίσουμε στους πολίτες ότι όταν ήρθαμε στα πράγματα, το 2019, παραλάβαμε μια χώρα η οποία ήταν ουραγός στην ανάπτυξη στην Ευρώπη και σήμερα η Ελλάδα έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Να θυμίσουμε στους πολίτες ότι όταν ήρθαμε στα πράγματα η ανεργία ήταν στο 17% και σήμερα είναι στο 11% και βαίνει μειούμενη.

Να θυμίσουμε ότι παραλάβαμε μία κοινωνία υπερφορολογημένη, μία μεσαία τάξη τσακισμένη και κάναμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και μειώσαμε τους φόρους και τις εισφορές για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες.

Να θυμίσουμε στις νέες και στους νέους, στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ότι όταν ήρθαμε στα πράγματα ο κατώτατος μισθός ήταν 650 ευρώ και σήμερα είναι 780 ευρώ», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ενώ εστίασε στον εκσυγχρονισμό του κράτους, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο gov.gr, στην ταχύτερη απονομή των συντάξεων και στην ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας.

«Αλάθητος είναι όποιος δεν κάνει τίποτα»

«Όλα όσα έχουμε πετύχει -και πιστεύω ότι είναι σημαντικά- μπορούν πολύ εύκολα να ακυρωθούν αν στις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός πάρει αποφάσεις οι οποίες δεν οδηγήσουν σε μία σταθερή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών», ανέφερε στην συνέχεια υπογραμμίζοντας ότι «εμείς θα προσέλθουμε σε αυτή την εκλογική διαδικασία με σεμνότητα και με αυτοπεποίθηση, αναγνωρίζοντας με θάρρος τα λάθη μας. Το έχω κάνει από την πρώτη στιγμή και έχω πει ότι ένα λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν επαναλαμβάνεται. Αλάθητος είναι όποιος δεν κάνει τίποτα. Και εμείς έχουμε κάνει πολλά. Θα αναγνωρίσουμε τα λάθη μας με γενναιότητα. Θα αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν με θάρρος» και συμπλήρωσε ότι «θα κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και θα τους παρουσιάσουμε το όραμά μας για μία καλύτερη και ισχυρότερη Ελλάδα.»

Απευθυνόμενος στους πολίτες ζήτησε να προσέλθουν στην προεκλογική περίοδο με σεμνότητα αλλά και αυτοπεποίθηση και έκλεισε την ομιλία του εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν και πάλι τη ΝΔ.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όταν ο ελληνικός λαός με ψυχραιμία κάνει τις επιλογές του και προσέλθει με σιγουριά και με σωστή κρίση στην κάλπη, ότι θα εμπιστευτεί και πάλι τη μεγάλη μας παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία, να συνεχίσουμε αυτό το δύσκολο έργο το οποίο έχουμε ξεκινήσει», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Μαρούσι
Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Μαρούσι
Dimitris Papamitsos
Πήγαινε στην αρχική σελίδα